Unitatile administrativ–teritoriale sustin proiectul Baia Mare 2021 – Capitala Europeana a culturii 2021

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

centrul-vechi-baia-mareJoi, 4 august, in Sala de sedinte „Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures a avut loc semnarea Acordului de parteneriat intre Fundatia Baia Mare 2021, Institutia Prefectului – Judetul Maramures, Consiliul Judetean Maramures si unitatile administrativ – teritoriale din zona metropolitana, dar si unitatile administrativ – teritoriale care au beneficiat de proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania” pentru asocierea si sustinerea demersurilor initiate de catre Fundatia Baia Mare 2021 pentru candidatura Municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii in anul 2021.

La aceasta intalnire au participat cei doi vicepresedinti ai consiliului judetean Lucian Morar si Ioan Doru Dancus, Marinel Rob – viceprimar desemnat pentru exercitarea functiei de primar, Andreea Ciortea – director executiv al Fundatiei Baia Mare 2021, un reprezentant al Institutiei Prefectului – Judetul Maramures si reprezentanti ai unitatilor administrativ – teritoriale din zona metropolitana, dar si ai unitatilor administrativ – teritoriale care au beneficiat de proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania”.

„Impreuna cu autoritatile locale si judetene dorim sa punem umarul ca demersul initiat de Fundatia Baia Mare 2021, acela de a deveni Baia Mare capitala europeana a culturii in 2021. Dorim ca aceasta competitie sa aiba rezultatul pe care ni-l dorim cu totii, pentru ca acest deziderat al fundatiei poate sa aduca prosperitate si o dezvoltare mult mai puternica in intreg Maramuresul, chiar si in judetele limitrofe. In acest sens, reprezentantii judetelor Bistrita Nasaud, Salaj, Satu Mare si Bihor, au fost prezenti ieri aici si au semnat un protocol de colaborare. In acelasi context am transmis aceasta propunere de parteneriat si catre unitatile administrativ – teritoriale din judet. Acest proiect este o oportunitate de a ne dezvolta atat din punct de vedere cultural, cat si din punct de vedere turistic”, precizeaza Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Conform acestui acord este recunoscuta candidatura ca o oportunitate strategica de dezvoltare a intregii zone, avand efecte pe termen mediu si lung pentru toate localitatile din judetul Maramures.

„Consider ca e momentul ca, alaturi de colegii mei, sa ne unim si sa sustinem acest proiect pentru ca este al judetului Maramures. Impreuna putem castiga aceasta competitie, iar titlul de capitala europeana a culturii pentru Municipiul Baia Mare, poate atrage o multime de avantaje si posibilitati de dezvoltare pentru fiecare unitate administrativ – teritoriala. Proiectele, dumneavoastra, locale trebuie integrate intr-un proiect mai amplu al judetului Maramures. Impreuna trebuie sa conlucram la cultivarea valorilor si traditiilor maramuresene. Sa demonstram lumii ca noi maramuresenii suntem gazde bune si meritam sa castigam aceasta intrecere”, sustine Lucian Morar, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures.

Intarirea capacitatii de productie culturala si cresterea economica prin dezvoltarea turismului cultural si atragerea de fonduri dedicate infrastructurii culturale, precum si alte tipuri de finantari de acest profil, reprezinta unul dintre principalele obiective de colaborare. Pe perioada acestui acord de parteneriat, unitatile administrativ – teritoriale s-au angajat ca vor sprijini colaborarea in vederea accesarii de fonduri nationale si internationale dedicate retehnologizarii si digitalizarii, fonduri destinate instruirii personalului sau reconversiei profesionale, precum si finantari dedicate incluziunii sociale a categoriilor sociale considerate de risc.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2