Uniunea Europeana analizeaza un posibil sprijin financiar de urgenta in cazul unui Brexit fara acord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Europeana ar putea introduce o asistenta financiara de urgenta pentru statele membre afectate de consecintele economice ale unui eventual Brexit fara acord, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Pe site-ul sau, Comisia Europeana prezinta o propunere de reforma a Fondului de Solidaritate al UE, creat in 2002 pentru a sustine guvernele nationale si regionale in caz de catastrofa majora.

Conform unui rezumat al propunerii, Fondul ar putea oferi „o asistenta financiara destinata acoperirii sarcinilor financiare grele” cu care s-ar confrunta statele membre „in urma unei retrageri a Regatului Unit din Uniune fara acord”.

Momentul in care va fi luata o astfel de decizie pe acest subiect nu a fost precizat, insa comisarii europeni se vor intalni miercuri, prima lor reuniune dupa vacanta de vara.

Regatul Unit urmeaza sa paraseasca UE pana la 31 octombrie, cu sau fara acord, daca nu se va decide o noua amanare a Brexitului. De absenta unui acord se tem in special mediile economice, din cauza consecintelor grele.

Fondul de Solidaritate a fost creat in urma unor inundatii devastatoare care au lovit Europa Centrala in 2002. Peste cinci miliarde de euro au fost de atunci cheltuite pentru a raspunde unui numar de circa 80 de ‘evenimente catastrofice’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2