UE lasa in prag de Sarbatori peste 80.000 de maramureseni fara ajutoarele alimentare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ajutor-alimente-UEPeste 80 de mii de maramureseni nu se vor putea bucura de alimentele de la Uniunea Europeana, acum in prag de sarbatori. Din acest punct de vedere asistam la o noutate, anii trecuti distributia fiind facuta chiar inainte de Craciun. In 2015 alimentele de la Uniunea Europeana se lasa asteptate in judetul Maramures.

Cu siguranta ele nu vor fi distribuite inaintea Sarbatorilor de Iarna, totul datorita intarzierilor care au fost la Ministerul Fondurilor Europene. In acest an, potrivit datelor venite de la Prefectura Maramures, numarul aproximativ de persoane din judet care vor beneficia de alimente prin POAD 2015 este de 86.253 de persoane.

Foarte important de stiut este faptul ca, fata de anul trecut, asistam la o extindere a numarului de beneficiari de ajutoare alimentare distribuite in cadrul POAD. Asta ca urmare a faptului ca limitele de venituri din pensii si indemnizatii de somaj eligibile pentru primirea acestor alimente vor fi modificate de la 400 lei/luna la 450 lei/luna.

Persoanele fara venituri sau ale caror venituri nete lunare realizate sunt de pana la 450 lei/luna/persoana, inclusiv vor primi si ele ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana.  Tot ca o noutate, vorbim despre trecerea la baza de date oferită de autoritatile locale si renuntarea la distributia pe baza de cupoane.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

3 Comments

 1. macovei

  Cat de jos a ajuns judetul asta daca avem atatia amarati care depind de aceste ajutoare.Si mai dureros e faptul ca sunt si foarte multi baimareni, fara locuri de munca,someri aflati intr-o crunta saracie,iar si cei care mai lucreaza se invart cu salariul in jurul minimului pe economie.Sa le multumim politicienilor,consiliilor judetene si consiliilor locale pentru aceste minunate daruri de sarbatori.Uite Maramuresul: http://incont.stirileprotv.ro/infografice/evolutia-economica-a-romaniei-pana-in-2017-judetele-cu-cele-mai-mari-salarii-cel-mai-puternic-pib-si-cea.html

  Reply
  1. nicu

   Ce se mai aude de Marele Park Industrial ( denumirea provine probabil de la Marele Zid Chinezesc ) ?

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2