Uniunea Europeana „va reconstrui” piata de capital dupa Brexit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Brexitul forteaza Uniunea Europeana sa regandeasca mult-dorita Uniune a Pietelor de Capital (CMU) prin extinderea supervizarii si a accesului la pietele financiare globale, arata un document UE consultat de Reuters.

In prezent, Londra este de departe cea mai mare piata financiara din UE dar din 2019 va iesi din blocul comunitar.

Din acest motiv, UE trebuie sa reevalueze modul in care Uniunea Pietelor de Capital poate asigura accesul companiilor europene la pietele importante de capital, se arata in document.

„Aceste evolutii necesita actiuni mai dure, o supervizare mai eficienta si asigurari ca beneficiile CMU sunt resimtite in intreaga Uniune Europeana. In mod traditional, City of London a furnizat lichiditati si servicii de risc al managementului pentru restul UE. Iesirea Marii Britanii de pe piata unica europeana intareste necesitatea si urgenta dezvoltarii si integrarii suplimentare si a Pietelor de Capital.

Este necesara o reconstruire a sistemului financiar si extinderea accesului la pietele financiare globale”, considera UE.

Anul trecut, comisarul european pentru servicii financiare a anuntat un „plan de actiune” ce contine 33 de masuri si initiative legislative, care vor duce pana in 2019 la infiintarea Uniunii Pietelor de Capital (CMU), ce presupune alinierea la reglementari si costuri a tuturor statelor membre ale UE. Oficialul a prezentat o propunere ce vizeaza crearea unor produse „simple, transparente si standardizate'”, eligibile pentru atenuarea cerintelor de capital. Prin focalizarea activelor si vinderea lor ca titluri de valoare, bancile isi pot curata bilanturile pentru a acorda noi credite companiilor, ceea ce va sprijini ‘crearea de locuri de munca si revenirea unei cresteri sustenabile’, se arata in planul comisarului european pentru servicii financiare.

Uniunea Europeana vrea sa atenueze reglementarile privind capitalul impuse bancilor si companiilor de asigurari dupa criza financiara mondiala, pentru a ajuta pietele sa obtina mai multe fonduri, in vederea revitalizarii cresterii economice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2