Universitatea din Birmingham (UK) anunță că a dezvoltat un spray nazal care protejează împotriva coronavirusului și îi împiedică transmisia

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Echipa de la Universitatea din Birmingham susține că serul cu aplicare nazală este capabil să prevină infectarea cu coronavirus. În urma aplicării, blochează particulele de virus în nas și le acoperă într-un fel de ”crustă”. Ulterior, particulele pot fi eliminate prin suflarea nasului sau prin înghițire, fără a provoca riscuri pentru sănătate, pentru că acestea nu ajung în plămâni, informeaz biziday.ro.

În același timp, dacă o persoană care a folosit spray-ul strănută sau tușește, scade riscul ca particule active de COVID-19 să ajungă în căile respiratorii ale altei persoane, explică oamenii de știință.

Cercetătorii spun că serul este foarte util în zonele în care se formează adesea aglomerări, în aeroporturi, avioane, trenuri sau săli de clasă. ”Nu ține loc măsurilor sanitare deja cunoscute (masca de protecție, spălatul de mâini), ci poate fi considerat un al doilea strat de protecție”, precizează cercetătorii.

Produsul este compus din doi polimeri polizaharidici (substanțe cu masă moleculară mare, obținute de obicei din glucoză sau fructoză): caragenan (un agent antiviral folosit de obicei în alimente) și gellan – ales datorită proprietății de a se lipi de suprafețe. Dr. Richard Moakes, membru cercetător, a declarat: ”Intenționat am ales să folosim substanțe care se găsesc ușor, pentru a putea demara rapid procesul de producție în masă”.

Experimentele de laborator au arătat că produsul poate să prevină infectarea până la 48 de ore în urma unei aplicări. Echipa și-a propus să producă un spray care să acopere uniform cavitatea nazală, să nu mai fie inhalat și să persiste. Produsul nu a fost încă evaluat și de o altă echipă de cercetare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *