Universitatea Harvard confirma ca detine o carte legata in piele de om

Reclame home 1
Reclame home 1

Biblioteca universitatii americane Harvard a confirmat miercuri ca analizele de laborator au aratat ca o carte din colectia sa are coperti confectionate din piele de om, informeaza DPA vineri. Este vorba despre volumul ”Des destinees de l’ame” de Arsene Houssaye, autor francez din secolul al XIX-lea, transmite Agerpres.

Universitatea a solicitat efectuarea testelor dupa ce a fost gasita o nota a scriitorului in care se spunea ca tomul fusese legat in pielea prelevata de pe cadavrul unei femei suferinde de boli mintale care murise din cauza unui atac cerebral.

Pe coperta ‘nu a fost imprimat niciun ornament pentru a-i pastra eleganta’, mentionase Houssaye. ‘La o privire atenta, se disting cu usurinta porii din piele. O carte despre sufletul omenesc merita sa aiba o coperta umana’, considera scriitorul.

Stirea despre posibilitatea ca trei carti — printre care si cea a lui Arsene Houssaye — aflate in biblioteci ale Universitatii Harvard sa fie legate in piele de om a aparut la inceputul lunii aprilie 2014.

Potrivit custodelui cartilor rare, Alan Puglia, cercetatorii sunt siguri in proportie de 99,9% ca lucrarea scrisa in 1879 are coperti din piele de om. Cercetarile realizate pe celelalte doua volume au aratat ca au coperti din piele de oaie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2