Unui adolescent indian i s-au extras 232 de dinti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Medici din India au extras 232 de dinti din gura unui adolescent de 17 ani, in timpul unei interventii chirurgicale care a durat sapte ore, relateaza BBC si 20minutes.fr citate de Agerpres.

Ashik Gavai avea dureri cam de un an si jumatate. Cand s-a prezentat la un spital din Bombay cu o inflamatie a obrazului drept, medicilor nu le-a venit sa creada ce au vazut: o tumora ”foarte rara” pe care au descris-o ca fiind ”record mondial”. Ei au extras nu mai putin de 232 de dinti din gura tanarului.

Dentistii au diagnosticat o forma complexa de odontom, tumora a tesuturilor dentare. ‘O singura gingie a format o multime de dinti. Este un fel de tumora benigna’, a declarat la BBC Sunanda Dhiware, director al departamentului dentar din spitalul JJ din Bombay. ‘La inceput nu reuseam sa deschidem. Apoi, cand am deschis, au aparut dinti mici ca niste perle. Am numarat 232’, adauga medicul stomatolog.

Dupa operatie, la care au participat doi chirurgi si doi asistenti, Ashik Gavai a ajuns sa aiba o gura mai ‘clasica’, cu 28 de dinti. ‘Nu am vazut asa ceva in 30 de ani de cariera’, afirma dr Sunanda Dhiware.

Recordul la o tumora de acest tip era pana acum de 37 de dinti extrasi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2