Unul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici din lume a murit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

nola rinocerUnul dintre ultimii patru rinoceri albi nordici ramasi in viata in intreaga lume a murit duminica la Gradina Zoologica din San Diego, California, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Nola, o femela de 41 de ani, a trebuit sa fie “eutanasiata in aceasta dimineata”, a indicat gradina zoologica intr-un comunicat, adaugand ca “decizia a fost una dificila”.

Animalul — unul dintre ultimele patru exemplare ale unei subspecii deja disparute in salbaticie, ca urmare a braconajului — se afla la gradina zoologica din 1989. Starea sa s-a inrautatit pe parcursul week-endului dupa o operatie survenita la 13 noiembrie, in urma unei infectii.

Ultimele trei animale din aceasta subspecie, doua femele si un mascul, se afla intr-un centru din Kenya, insa au o varsta foarte inaintata. Ultimul mascul care s-ar fi putut reproduce a murit in 2014.

Rinocerii albi nordici (Ceratotherium simum cottoni) sunt una dintre cele doua subspecii de rinoceri albi, alaturi de cei sudici (Ceratotherium simum simum), si sunt originari din Africa Centrala si de Est.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2