UPDATE: Circ la Consiliul Local Baia Mare. Alesii au luat o pauza, pentru a se linisti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

local-consiliuUPDATE 2: In ceea ce priveste proiectul privind amplasarea locuintelor modulare pe strada Ariesului, acesta a fost revocat.

UPDATE: Dupa reluarea sedintei, primarul interimar Marinel Rob a propus un amendament in care au fost incluse pentru depunerea spre finantare atat spectacolele culturale, precum si reabilitarea Teatrului Municipal, a Teatrului de Papusi si a Cinematografului Minerul. Amendamentul a primit 13 voturi pentru, astfel ca proiectul a trecut in aceasta forma. Astfel, municipalitatea spera sa primeasca finantare de la Ministerul Culturii pentru aceste doua categorii din proiect – evenimente si infrastructura. Suma estimata se ridica la 3,7 milioane de euro.

Finantarea urmeaza sa se faca in contextul in care Baia Mare a ajuns in finala competitiei pentru titlul de Capitala Europeana Culturala, Ministerul decizand sa acorde sume pentru ca orasele participante sa-si continue unele proiecte din caietul de candidatura.

In cadrul sedintei Consiliul Local Baia Mare de azi dimineata, s-a iscat un scandal de proportii. Uitand ca sunt in sala de sedinta, consilierii au inceput sa se certe ca la usa cortului.

Disputa a pornit de la modul in care municipiul isi prioritizeaza obiectivele pe termen lung.

Adormiti inca dupa frumosul vis al capitalei culturale europene, alesii inca mai cred ca manifestarile la scena pot duce la dezvoltarea orasului. Unii vor reabilitarea cladirii Teatrului Municipal, altii ca trebuie renovat Hotelul Minerul, iar altii vor pur si simplu sa cheltuim bani pentru joc si voie buna. Si daca se poate, sa mai alimentam cu niste bani o amarata de fundatie pe mana careia am pierdut titlul cultural, oferit in final Timisoarei.

Pentru ca nu au ajuns la nicio concluzie, sedinta a fost intrerupta timp de o ora, in speranta ca alesii se vor calma si vor putea gandi la rece.

Tot la rece, dar stand la intrare, asteapta si baimarenii de pe strada Ariesului sa fie rezolvata si problema lor. Asta dupa ce la o sedinta anterioara consilierii au votat amplasarea unor locuinte modulare pentru tigani, in zona respectiva.

Concluziile le vom desprinde dupa finalul sedintei.

Bianca VLASAN, Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. ghita

    Vai de capul nostru.Cu asa o administratie si asa consiliu local suntem terminati.Nimic de perspectiva.Hamisiti,ii doare in patina de lipsa locurilor de munca iar de faimosul parc industrial cakist nu mai sufla niciunul nici o vorba.Restul aburelilor nu trebuie sa le enumar ca le stiti.Am revenit in perioada Anghel,o sa mai vedem doar niste borduri ciobite care tin o iarna.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *