Update de securitate pentru o vulnerabilitate a browserului Internet Explorer

Reclame home 1
Reclame home 1

Microsoft a pus la dispozitie de urgenta joi un update de securitate pentru browserul sau Internet Explorer, victima a unei importante vulnerabilitati, ajutand astfel inclusiv milioane de clienti care inca mai folosesc sistemul de operare Windows XP, pentru care compania nu mai ofera asistenta tehnica de la inceputul lunii aprilie, relateaza AFP si Reuters citata de Agerpres.

Microsoft s-a grabit sa ofere acest update, disponibil pentru versiunile de la 6 la 11 ale Internet Explorer, dupa ce, in weekend, compania de securitate cibernetica FireEye Inc a atras atentia ca un grup sofisticat de hackeri a exploatat bresa pentru a lansa atacuri intr-o companie numita ‘Operation Clandestine Fox’.

Luni, autoritatile americane i-au atentionat pe internauti in legatura cu aceasta bresa de securitate, sfatuindu-i sa utilizeze alte browsere de navigare pe internet.

Este prima mare amenintare dupa ce Microsoft a incetat sa mai ofere asistenta, la 8 aprilie, pentru sistemul sau de operare Windows XP, vechi de 13 ani.

Miercuri, Microsoft a precizat initial ca nu va oferi solutii de remediere a bresei pentru utilizatorii de Windows XP, deoarece a incetat sa mai sustina acest produs. Insa, joi, in timp ce Microsoft a inceput sa ofere update-ul pentru acoperirea vulnerabilitatii prin sistemul sau automat Windows Update, o purtatoare de cuvant a companiei a spus ca solutia tehnica va fi oferita si clientilor care folosesc XP.

„Am decis sa o rezolvam, sa o rezolvam rapid si pentru toti clientii nostri”, a scris purtatoarea de cuvant, Adrienne Hall, pe blogul oficial al Microsoft. Ea a precizat ca nu au existat multe atacuri care sa exploateze aceasta bresa si ca ingrijorarile au fost exagerate

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole