UPDATE: DNA, perchezitii la Muzeul de Etnografie din Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dna-muzeu-2

UPDATE 6: In mod paradoxal, Petrica Doina, contabilul sef al institutiei a fost angajata in trecut pe un post similar, unde detine antecedente penale pentru fapte de natura economica. In vremea cand activa in cadrul departamentului economic al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Maramures , aceasta s-a facut vinovata in repetate randuri de mai multe infractiuni intr-un dosar in care a fost condamnata in instanta dupa declaratiilor facute de conducerea institutiei impotriva ei.

UPDATE 5: In dupa amiaza zilei de marti, ulterior descinderilor care au avut loc la domiciliul directorului Muzeului de Etnografie si Arta Populara, Gheorghe Robescu, iar in urma cercetarilor intreprinse la muzeu, procurorii DNA l-au dus pe seful institutiei la sediul din Baia Mare in vederea audierii. Acestuia i s-a permis sa apeleze la serviciile unui avocat.

UPDATE 4: Mai mult, recent, cei doi directori ai muzeului, concomitent cu incasarea salariului lunar, au luat din institutie suma de aproximativ 30.000 lei (300 milioane lei vechi), cu titlu de avans, din cate se pare pe un an intreg.

UPDATE 3: Conform surselor ZiarMM, printre alte nereguli constatate se numara si decontari de reparatii auto efectuate la masinile personale ale celor din conducere, ca si cum acestea ar fi fost proprietatea Muzeului de Etnografie.

UPDATE 2: Pe parcursul anului 2016 a avut loc un control al Curtii de Conturi Maramures la Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare. In urma controlului, reprezentantii institutiei au descoperit mai multe nereguli. Conform surselor noastre, Cristian Robescu, fiul directorului instutiei, Gheorghe Robescu, a figurat ca angajat al muzeului timp de mai multi ani pe un post cu studii superioare de specialitate. Insa, acesta calca foarte rar pragul institutiei, sursele noastre sustinand ca era plecat in strainatate cu toate ca incasa salariul la zi. Un salariu chiar foarte bun.

De asemenea, in situatia lui Cristian Robescu se aflau inca cativa angajati, care ani la rand au fost platiti din banii casieriei institutiei, insa aceste persoane rareori treceau pragul muzeului.

UPDATE 1: In cursul acestei dimineti a avut loc o descindere la locuinta directorului Gheorghe Robescu, fara a se ridica niciun act, documentele aflandu-se la sediul institutiei.

Principalii responsabili sunt contabilul sef al institutiei, Petrica Doina si Robescu Gheoerghe, directorul Muzeului De Etnografie si Arta Populara.

Totul a pornit din vara acestui an, cand in urma unui Control al Curtii de Conturi  au fost constatate mai multe nereguli de contabilitate.

UPDATE: Cei de la DNA au poposit in cladirea principala a Muzeului Satului, acolo unde sunt verificate mai multe documente.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, comise in perioada 2011 – 2016, se pe site-ul pna.ro.

In cursul zilei de 15 noiembrie 2016, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate in municipiul Baia Mare, judetul Maramures, reprezentand sediul unei institutii publice (3 locatii) si domiciliile unor persoane fizice.

Conform surselor ZiarMM, perchezitiile au loc la Muzeul de Etnografie.

ZiarMM

dna-muzeu

dna-la-muzeu-2

dna-la-muzeu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1