Gabriel Dumitrascu este noul administrator special al Hidroelectrica

PNL

Gabriel Dumitrascu, directorul Directiei de Privatizari din cadrul Departamentului pentru Energie, a fost desemnat noul administrator special al Hidroelectrica, in sedinta de vineri a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, relateaza Agerpres.

“Am convocat pentru desemnarea administratorului special Adunarea Generala a Actionarilor, care l-a ales in unanimitate pe domnul Gabriel Dumitrascu, director in Departamentul pentru Energie. Acesta va avea atributii limitate si va reprezenta interesele actionarilor in procesul de insolventa”, a spus Borza. El a adaugat ca aceasta a fost singura decizie a Adunarii Generale a Actionarilor de vineri.

“Nu a fost luata o alta decizie, dar vom analiza activitatea directorilor din companie si vom lua o decizie saptamana viitoare daca vom opera modificari in ceea ce priveste conducerea companiei”, a mai spus Borza.

Gabriel Dumitrascu ocupa functia de director general in cadrul Directiei Generale de Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului in Energie, este licentiat in ingineria si managementul sistemelor industriale la Universitatea Politehnica Bucuresti si a absolvit Colegiul National de Aparare si Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica, remis vineri AGERPRES.

‘Impreuna cu administratorul judiciar, Euro Insol, vom relua etapa finala a iesirii din insolventa si, in acelasi timp, vom pregati societatea pentru reluarea cu succes a procesului de listare la bursa. In pofida momentelor mai grele prin care trece, Hidroelectrica are o pozitie financiara solida, active importante si valoroase si rezultate foarte bune in ultimul bilant, ceea ce ma indreptateste sa asigur ca societatea va ramane integral in proprietatea celor doi actionari, Statul Roman si Fondul Proprietatea’, a declarat Gabriel Dumitrascu, la finalul sedintei.

Capitalul social detinut de Statul Roman la Hidroelectrica, prin Ministerul Economiei — Departamentul pentru Energie, este de 80,057%, iar Fondul Proprietatea detine 19,943%.

Curtea de Apel Bucuresti a decis marti reintrarea in insolventa a Hidroelectrica, dupa ce a admis mai multe contestatii cu privire la modul in care compania a iesit din insolventa, in luna iunie 2013.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2