UPDATE: Legea antifumat intra de azi in vigoare. Ce amenzi risca cei care o incalca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

fumat

UPDATE: Desi pe 16 martie se implinesc 45 de zile calendaristice de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, MAI a anuntat ca legea intra in vigoare doar din 17 martie, conform stirileprotv.ro.

Incepand de miercuri, 16 martie, fumatul va fi interzis complet in toate spatiile publice inchise, scrie romaniatv.net.

Din acest moment, nu se va mai fuma in restaurante si cluburi, in scoli si spitale, nici macar in spatiile libere din apropierea locurilor de joaca pentru copii sau scoli.

Legea antifumat interzice fumatul in spatiile de la locul de munca si in orice loc de joaca pentru copii, fie ca este spatiu inchis sau in aer liber. Interdictia se aplica si in mijloacele de transport in comun, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private.

Fac exceptie celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta. Totodata, fumatul este permis in camere special amenajate, exclusiv in zona de tranzit a aeroporturilor internationale.

Noua lege antifumat prevede ca nerespectarea prevederilor ei de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere. La a doua abaterese sanctioneaza cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii.

Savarsirea unei noi contraventii la prevazuta de legea antifumat se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 15.000 lei si cu sanctiunea complementara de inchidere a unitatii.

Mai multe pe romaniatv.net

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2