UPDATE: Procesul primarului – Cat se amana sentinta in dosarul deschis acum doi ani

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

UPDATE: La ultimul termen de judecata, programat pentru miercuri, 20 februarie, judecatorul desemnat a solutiona cauza, Nora Boiciuc, nu s-a prezentat. A fost inlocuit de un alt magistrat, acesta din urma aratand ca titularul completului de judecata se afla in concediu medical. Totodata, judecatorul desemnat a pus in vedere partilor necesitatea amanarii cauzei, raportat la principiul nemijlocirii si al continuitatii completului de judecata. Atat procurorul DNA, cat si avocatul lui Catalin Chereches au fost de acord cu amanarea cauzei, pentru motivul expus anterior.

Urmatorul termen de judecata este programat pentru 20 martie. Desi au fost audiati toti martorii propusi initial de inculpat, mai sunt necesare cateva termene pana la o prima solutie. Urmatorul pas il reprezinta audierea procurorului care a instrumentat dosarul. In acest ritm, cu siguranta se vor implini doi ani de la trimiterea in judecata a lui Catalin Chereches, inainte ca sentinta sa fie pronuntata.

Text initial

Un nou termen in dosarul de coruptie al primarului Catalin Chereches. Miercuri, 20 februarie, judecatorii Tribunalului Cluj analizeaza cererea in probatiune depusa de avocatul apararii, prin care se solicita audierea procurorului Ionut Vasile, cel ce a solutionat dosarul in care Chereches a fost trimis in judecata, in 2016, pentru luare de mita in forma continuata, si care l-a arestat preventiv, in urma flagrantului realizat in biroul primarului baimarean.

La ultimul termen, cel din 30 ianuarie, instanta s-a pronuntat si asupra unei cereri de recuzare a judecatorului din dosar. Conform avocatului lui Catalin Chereches, in lumea magistratilor ar exista o adevarata conspiratie impotriva inculpatului, a carui condamnare este sigura, dupa cum s-ar fi pronuntat chiar Ioana Nora Boiciuc, judecatorul ce urmeaza a da o sentinta in acest caz. Chereches a acuzat-o pe Boiciuc ca a participat la o petrecere data la Restaurantul Fontana, in cinstea zilei de nastere a prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, alaturi de alti magistrati, oameni politici sau de afaceri. Inculpatul afirma ca Simion Bizau, consilier local baimarean, ar fi avut o discutie cu judecatorul din dosarul lui Chereches, pe marginea unei posibile condamnari a celui din urma.

“Efectuand o ancheta proprie, am aflat faptul ca Simion Bizau s-ar lauda cu privire la faptul ca ar avea o relatie apropiata cu judecatoarea Boiciuc, relatie in baza careia ar fi aflat faptul ca inculpatul urmeaza a fi condamnat cu executare in acest dosar, acesta exprimandu-se recent in cercul sau de prieteni cum ca a avut mai multe astfel de intalniri la evenimente de familie cu doamna judecator, intalniri cu ocazia carora ar fi aflat asemenea informatii”, sustine Chereches in cererea de recuzare.

Analizand solicitarea privind recuzarea judecatorului, instanta clujeana a constatat ca “motivele concrete nu sunt fondate. Judecatorul in cauza nu a depasit limitele eticii si deontologiei profesionale, participand, rezervat, la viata sociala, intr-un mediu de profesionisti ai dreptului, la care au participat si alte persoane, despre care doamna judecator nu are niciun fel de date sau relatii. Judecatorul recuzat nu poate fi raspunzator pentru afirmatiile unor persoane pe care le-a cunoscut superficial, cu ocazia acelei petreceri, in conditiile in care nu exista nicio dovada, de altfel nici macar inculpatul nu sustine acest lucru, ca doamna judecator ar avea cunostinta despre afirmatiile facute, sau ca le-ar fi influentat in vreun fel, de numitul Simion Bizau”, Astfel, cererea de recuzare a judecatorului din dosar a fost respinsa.

Legat de ultimul termen, putem retine inca un aspect interesant. Timp de un an si jumatate, martorul Liviu Bala a invocat starea de sanatate precara drept motiv pentru a nu se prezenta in fata instantei de judecata, el fiind audiat abia la inceputul acestui an. In mod miraculos, Liviu Bala si-a revenit instantaneu, dupa audierea sa, fiind prezent in instanta si la infatisarea urmatoare, cea din 30 ianuarie, desi nu fusese citat.

Vom reveni cu detalii legate de termenul din 20 februarie.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

2 Comments

  1. GABI

    Multumesc ça ma ti informat. Dar sa nu uiti ca tre sa iti ceri scuze cand o sa fie achitat Chereches

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2