UPDATE: (VIDEO-FOTO) Sighet – Jos, primarul! Asistentii medicali protesteaza in fata primariei de peste deal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jos, primarul! Striga zeci de oameni care protesteaza in aceste momente in fata Primariei din Sighetu Marmatiei. Acestia sunt asistenti medicali si lucratori din personalul auxiliar din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei.

Angajatii din sistemul sanitar isi exprima astfel nemultumirea fata de taierea unor sporuri salariale.

Revenim cu informatii.

ACUTALIZARE ORA 12.29: 

George Alexandru Oros, consilier local si fost director al Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei: “Sindicatul Solidaritatea a organizat un protest astazi incepand cu ora 9.00 si e legat de o hotarare a Comitetului Director a Spitalului Sighet, luata saptamana asta, care suspenda plata normei de hrana a angajatilor spitalului care sunt indreptatiti sa primeasca acei bani. Nu stiu daca s-a revenit sau nu asupra acestei hotarari, care e in sine ilegala, insa discutiile au escaladat si se pare ca Sindicatul e ingrijorat ca urmatoarea miscare a conducerii spitalului, virata oarecum si de primarie, va fi sa taie la jumatate plata cu ora din week-end la personalul mediu si ma referi aici la asistentii medicali, la infirmieri si la acea categorei de angajati care benbeficiaza de aceste ore suplimentare.

E indreptatit oarecum protestul pentru ca, in primul rand, s-a plecat cu stangul incercand a se face o ilegalitate acolo unde legea prevede expres ca nu ai voie sa faci asta. Inteleg ca sunt dificultati in ceea ce priveste bugetul spitalului si plata salariilor, din cate inteleg se si amana plata salariilor doua saptamani si oamenii isi fac griji. Sindicatul e obligat sa apere pana la urma drepturile conferite de lege a membrilor sai si a angajatilor, in acelasi timp”.

ACTUALIZARE ORA 11.09

Mircea Ciocan, presedintele SANITAS Maramures: “Saptamana trecuta li s-au dat fluturasii, dupa care acestia au fost retrasi si li s-a spus ca vor primi alti fluturasi, cu norma de hrana taiata. Norma este de aproximativ 300 de lei. Primaria a taiat acesti bani. Astazi au fost la institutia locala, insa primarul nu a avut chef sa vorbeasca cu ei si i-a trimis la plimbare. Acestia au continuat protestul in curtea spitalului. Sunt in protest spontan de doua ore, mai exact de la ora 09.00 si nu se intorc la munca. Banii sunt ai unitatii. Deci sunt bani, numai ca nu se poate depasi pragul impus de primarie. Institutia locala a dat, anul acesta, un prag mai mic ca anul trecut.”

Ana AVRAM si Vlad Herman

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole