URBIS: Suprataxa a scazut la 50 de lei. Ciudatenia e ca nu exista nicio diferenta intre suprataxa platita pe loc si amenda care se achita in 48 de ore

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Calatorii clandestini care sunt prinsi pe mijloacele de transport URBIS fara bilete sau abonamente vor trebui sa achite o amenda in valoare de 50 lei. Suprataxa, caci asa se numeste, pana azi a fost de 80 de lei insa in urma sedintei de Consiliu Local de ieri aceasta a scazut la 50 de lei.

De precizat ar fi faptul ca, persoanei, -care nu achita pe loc amenda-, controlorii ii pot intocmi un proces verbal de constatare si are la dispozitie 48 de ore ca sa achite amenda de 50 de lei, aceasta suma fiind jumatate din minimul amenzii prevazuta de lege si care este cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

E ciudat faptul ca amenda care se achita pe loc este aceeasi cu jumatate din minimul prevazut de lege, adica tot 50 de lei. In aceasta situatie URBIS-ul ar fi trebuit sa faca o departajare intre cele doua amenzi deoarece calatorului clandestin ii va fi indiferent ca plateste pe loc suprataxa sau in 48 de ore, suma fiind aceeasi.

In acest context noi consideram ca ar fi fost mai in regula daca suprataxa ar fi fost de 45 de lei, spre exemplu, la plata pe loc iar pentru optiunea celor 48 de ore omul ar fi achitat 50 de lei, asa cum prevede legea.

Cel mai probabil in urmatoarea perioada sefii de la URBIS se vor convinge ca nu e in regula si vor reveni in plenul CL pentru a face o departajare clara intre cele doua amenzi.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole