Urmarire ca in filme pentru prinderea unui contrabandist care transporta tigari cu un microbuz

Vineri, 9 iunie, in baza Planului de actiune in scopul prevenirii si combaterii  contrabandei cu tutun si produse din tutun la frontiera de nord a Romaniei Contrabanda 2017, incheiat intre ITPF Sighetu Marmatiei, IJJ Pintea Viteazul Maramures, Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj-Napoca si IPJ Maramures, la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte – ITPF Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune in zona de responsabilitate.

“Astfel, in jurul orei 06.00, lucratorii nostri au depistat in trafic, pe raza localitatii de frontiera Repedea, judetul Maramures, un microbuz despre care se detineau date ca transporta de contrabanda. Autovehiculul circula cu mare viteza, sens in care s-a trecut la urmarirea acestuia.

Desi s-au folosit semanalele acustice si luminoase, conducatorul auto a refuzat sa opreasca, intreptandu-se spre localitatea Ruscova, fapt pentru care s-au tras mai multe focuri de arma in plan vertical si asupra pneurilor autovehiculului, cu respectarea prevederilor legale.

Imediat, au fost informati politistii de frontiera de la Sectoarele PF Viseu de Sus si Valea Viseului, lucratori din cadrul Politiei Viseu de Sus si Sectia 4 Leordina, precum si lucratori din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca in vederea blocarii principalelor posibile directii de deplasare a microbuzului.

Pe timpul urmaririi, in apropiere de localitatea Viseu de Jos, conducatorul auto a sarit din mers din autovehicul si s-a deplasat in fuga spre o padure din apropiere. Autoturismul a continuat sa ruleze, dupa care s-a oprit la capul unui pod de pe marginea carosabilului, rezultand avarierea partii din fata a acestuia.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea conducatorului auto, acesta fiind cetateanul roman M. Gabriel de 19 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures”, se arata intr-un comunicat de presa.

In microbuzul avariat au fost descoperite mai multe colete voluminoase care contineau tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii acestuia impreuna cu soferul la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor din autovehiculul in cauza a rezultat cantitatea de 19.990 pachete cu tigari, de diferite marci, provenienta Duty Free, in valoare de 234.000 lei, marfa ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar microbuzul folosit la activitatea infractionala, in valoare de 22.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, pana la finalizarea cercetarilor.

 

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1