Urmariri in trafic, focuri de arma si peste 26.600 pachete cu tigari de contrabanda confiscate

Reclame home 1
Reclame home 1

In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera de la ITPF Sighetu Marmatiei au confiscat peste 26.600 pachete cu tigari de provenienta ucraineana. Marfa a fost confiscata, iar un autoturism de teren in valoare de 9.500 lei, folosit in activitatea infractionala, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Un caz semnificativ s-a inregistrat in data de 19 octombrie a.c., cand la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 13.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul sectorului a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase. Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea celor in cauza, iar in momentul in care barbatii au observat echipajul au abandonat coletele si au fugit.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Intrucat persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data, cei in cauza nu s-au oprit si s-au intors pe terioriul statului vecin. Imediat, au fost anuntate si autoritatile ucrainene despre caz in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera.”

La fata locului au fost descoperite 24 de colete cu tigari de provenienta ucraineana, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.750 pachete cu tigari de provenienta ucraineana,
in valoare de 149.175 lei. Acum, politistii fac cercetari pentru comiterea infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Si in data de 20 octombrie a.c., in jurul orei 06.00, lucratorii nostri au actionat pentru retinerea, pe raza localitatii de frontiera Lupcina, judetul Suceava, a unui autovehicul marca Mitsubischi Shogun despre care se detineau date ca transporta o cantitate insemnata de tigari de contrabanda. Politistii de frontiera au procedat la interceptarea autoturismului in cauza, insa soferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuandu-si deplasarea in mare viteza. Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment in plan vertical, precum si spre pneurile masinii, conform prevederilor legale, insa nici de aceasta data conducatorul auto nu a oprit, iar ulterior a abandonat autoturismul si a fugit.”

In continuare, politistii de frontiera au luat masura conducerii masinii cu tigari la sediul Politiei de Frontiera in vederea continuarii cercetarilor, iar in urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat ca acestea contin 6.999 de pachete cu tigari, in valoare de 81.888 lei. In cauza, se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Tigari de contrabanda si la Ulma

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina au executat doua actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate, in urma carora au descoperit in apropierea frontierei de stat pe directia localitatii Ulma, mai multe colete cu tigari care contineau cantitatea de 6.860 de pachete cu tigari in valoare totala de 80.262 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole