Urmatoarea generatie Mazda2 va fi echipata cu un nou motor diesel

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Noua Mazda2 va debuta impreuna cu noul motor diesel SKYACTIV-D 1.5. Urmatoarea generatie a modelului subcompact va fi disponibila initial in Japonia, scrie auto.ro.

Lansat pentru prima data in luna martie la Salonul International Auto de la Geneva impreuna cu conceptulHazumi (baza pentru noua Mazda2), SKYACTIV-D 1.5 are multe elemente comune cu motorul diesel premiatSKYACTIV-D 2.2, disponibil pentru Mazda CX-5, Mazda6 si Mazda3. SKYACTIV-D 1.5 permite o combustie ideala in conditiile unui raport de compresie foarte mic.

Inovatiile noului motor din gama SKYACTIV consta inintervalul marit de ardere omogena a carburantului,rezistenta mecanica redusa si o noua tehnologie de izolare pentru contracararea pierderilor sistemului de racire, specifice motoarelor mici. Motorul permite o economie de combustibil de top. Emisiile sunt reduse, SKYACTIV-D 1.5 respectand normele Euro 6.

Pe langa motorul SKYACTIV-D 1.5, noua Mazda2 va fi echipata cu toata gama de tehnologii SKYACTIV, incluzand transmisia automata in sase trepte sau cea manuala si sistemul de franare regenerativa. Mazda se asteapta ca noul model subcompact echipat cu motor diesel sa inregistreze cea mai mare economie de combustibil dintre toate autovehiculele cu motoare de ardere din Japonia.

Motorul are 4 cilindri in linie DOHC, o putere maxima de 77kW (105 CP) la 4000rpm.
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2