USR Bucuresti: Curtea de Apel a decis astazi anularea tuturor hotararilor de infiintare a Companiilor Municipale

Curtea de Apel Bucuresti a decis joi anularea tuturor hotararilor de infiintare a Companiilor Municipale, anunta Uniunea Salvati Romania, prin intermediul unui comunicat, informeaza AGERPRES.

“Curtea de Apel Bucuresti a decis astazi anularea tuturor hotararilor de infiintare ale Companiilor Municipale. Solutia este definitiva si vine la capatul unui proces initiat de USR Bucuresti in anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat infiintarea acestor companii pe motiv ca hotararile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri, si nu cu votul a doua treimi, asa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei”, a precizat sursa citata.

Presedinte USR Bucuresti, Roxana Wring, consilier municipal si semnatar al actiunii in instanta, a apreciat ca aceste companii sunt “un esec managerial si financiar de proportii”.

“Instanta a decis astazi ca toate companiile au fost infiintate de Gabriela Firea cu incalcarea legii, asa cum am spus si noi inca de anul trecut. Este o veste foarte proasta pentru gastile din Voluntari care isi vad naruit visul de a pune mana pe Bucuresti bucata cu bucata. Este in schimb o veste foarte buna pentru bucuresteni pentru ca aceste companii nu vor mai inghiti sute de milioane de euro asa cum au facut-o pana acum. Aceste companii sunt un esec managerial si financiar de proportii pentru care Gabriela Firea trebuie sa raspunda”, a sustinut Wring.

Ea a adaugat ca actualul primar general “a girat si a fortat impotriva legii” infiintarea acestor companii.

“Actualul primar este cel care a dat peste jumatate de miliard de euro catre aceste structuri infiintate peste noapte. Si actualul primar trebuie sa plateasca. Gabriela Firea este singurul vinovat pentru cel mai mare dezastru edilitar si financiar din Bucuresti din ultimii 30 de ani. Am avertizat de fiecare data ca legea este incalcata si i-am cerut Gabrielei Firea sa nu se aventureze intr-un astfel de experiment. Din pacate nu a ascultat si a impins orasul si banul public intr-o groapa de unde vom iesi foarte greu”, a opinat ea.

Ana Ciceala, consilier municipal USR si semnatar al actiunii in instanta, a precizat ca in urma acestei decizii banii bucurestenilor trebuie sa se intoarca la bugetul Capitalei.

“Companiile Gabrielei Firea ar fi putut deveni 22 de ‘tel-drumuri’ nu mai mici, ci chiar mai mari decat cunoscuta companie din Teleorman. Pentru ca, daca instanta nu ar fi pus stop acestei ilegalitati in forma continuata, o majoritate simpla PSD-ALDE ar fi putut sa vanda pe nimic aceste companii unor indivizi bine conectati la camarila Gabrielei Firea. Am fi putut vedea cum cele 500 de milioane de euro ajung dupa o schema deja consacrata in buzunarele unor indivizi care nu au nicio legatura cu binele si cu interesul public. Din fericire, acest risc nu mai exista. Instanta a decis ca toate companiile sunt infiintate ilegal, ceea ce inseamna ca banii bucurestenilor trebuie sa se intoarca la bugetul Capitalei”, a subliniat ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1