septembrie 19, 2021

USR cere declasificarea de urgenta a raportului privind protestul din 10 august

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Uniunea Salvati Romania solicita “declasificarea de urgenta (…) in termen de 24 de ore” a raportului prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire la evenimentele din 10 august, precizand ca, in caz contrar, va ataca decizia in instanta, informeaza AGERPRES.

“Carmen Dan a fugit de la conferinta de presa de ieri ca sa nu raspunda la intrebarile jurnalistilor. Va fi obligata sa raspunda, maine, in fata Comisiei de aparare din Parlament.

1. De ce si-a intrerupt concediul si a fost la sediul MAI in seara de 10 august, daca nu a influentat in niciun fel in interventia Jandarmeriei?

2. Unitatile teritoriale ale Jandarmeriei se disloca la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucuresti a unitatilor din Dolj si Prahova si alte 2 judete. Daca da, de ce?

3. A avut in seara de 10 august convorbiri/mesaje in orice forma, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Daca da, care e continutul acestora? 4. S-a intrunit, chiar si informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Daca a fost informal, exista documente oficiale care sa consemneze ce s-a discutat/decis?5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului si de ce daca informatiile de la serviciile de informatii erau doar generalitati?”, se arata intr-un mesaj postat, luni, pe pagina de Facebook a USR.

Raportul privind evenimentele din 10 august este clasificat secret de serviciu intrucat unele informatii din cuprinsul sau vizeaza date pe care MAI le-a solicitat celorlalte institutii din domeniul securitatii nationale, a declarat, duminica, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2