USR cere dreptate pentru victimele violentelor din 10 august si solicita demisia urgenta a tuturor celor vinovati, incepand cu Liviu Dragnea si Carmen Dan, care au mainile patate de sangele celor din Piata Victoriei.

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ieri s-a-mplinit o luna de la cea mai violenta actiune a autoritatilor impotriva romanilor din iunie 1990 incoace. Nimeni nu a raspuns pana acum, desi numarul plingerilor penale a ajuns la 770, iar imaginile cu reprimarea nejustificat de agresiva si violenta au facut inconjurul lumii. Toate indiciile duc catre Carmen Dan si Liviu Dragnea. De frica, ministrul de interne a secretizat rapoartele oficiale privind abuzurile din 10 august, in loc sa-si dea demisia, impreuna cu sefii jandarmeriei, care, intr-un profund dispret, au fost avansati sau mutati in rocada, ca un fel de rasplata pentru reprimarea violenta. In Parlament PSD a blocat inadmisibil audierile ministrului de interne si ale celorlalti. USR a cerut raspicat demisia ministrului de interne si a sefilor jandarmeriei, un lucru absolut obligatoriu intr-o tara membra NATO si UE.

Audierile la parchet continua, insa exista temerea justificata ca cei vinovati incearca sa scape de raspundere, intr-o forma sau alta. Oameni pasnici si nevinovati au fost gazati si batuti, pentru ca si-au exprimat un drept constitutional, au iesit in strada sa-si strige nemultumirea fata de o guvernare care pe langa ca ii fura si ii minte, destructureaza arhitectura statului de drept si captureaza institutie dupa institutie. Dupa Curtea Constitutionala, Guvern, Parlament, CNA, CNCD, ANI, au decapitat si DNA, singura institutie din Romania care ancheta politicieni corupti, adica pe ei. Absurd e ca cel care e in fruntea acestui asalt asupra statului de drept, Liviu Dragnea, este un dublu condamnat penal, caruia i se apropie sentinta finala in al doilea dosar, in care a fost deja condamnat de prima instanta ca a utilizat fonduri publice destinate copiilor pentru a angaja oameni pentru partid. Efectele pentru Romania sunt dezastruoase, acesta fiind cel de-al treilea om in stat, presedinte al Camerei Deputatilor si concomitent presedintele celui mai mare partid din Romania. Nimeni din lumea civilizata nu vrea sa fie asociat cu el, iar cancelariile occidentale au inchis complet usa pentru Romania. Ciuma rosie nu mai e o expresie cu inteles doar in Romania, ci si pentru toti partenerii strategici ai nostri.

Aberatiile josnice ale lui Liviu Dragnea cu privire la lovitura de stat, grupari paramilitare si sustinerea financiara a protestelor de catre straini arata nebunia in care a a juns acest infractor care se foloseste de institutii pentru a-si elimina contestatarii si pentru a-i gaza si bate pe romani.

Deja se vorbeste in cercurile de influenta de la Bruxelles de posibilitatea ca Romaniei sa i se retraga dreptul de a exercita presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, ceea ce ar fi o adevarata catastrofa si o intoarcere in timp cu zeci de ani. Ca si cum astea nu ar fi de-ajuns, premierul Romaniei este o caricatura, singurele lucruri prin care a iesit in evidenta fiind gafele diplomatice dezastruoase, necunoasterea limbii romane si semianalfabetismul. Nivelul submediocru al ministrilor care compun guvernul intregeste acest tablou sumbru.

Presedintele Romaniei, opozitia si societatea civila sunt acum, mai mult decat oricand, obligate sa gaseasca urgent solutii pentru debarcarea acestui grup infractional organizat care a pus stapanire pe tot ce a putut, pentru a-si pastra imensele averi furate si pentru a scapa de puscarie.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2