USR Maramures a depus plangere penala in urma dezastrelor ecologice repetate din judet

PNL

Presedintele USR Maramures, Dan Ivan, a precizat ca in urma repetatelor deversari din perimetrele miniere neecologizate din judetul nostru, precum si in urma multor sesizari facute de USR Maramures la autoritatile competente, inclusiv interpelari la ministerul de resort depuse de deputatul USR Vlad Durus, ramase fara raspuns sau fara actiuni concrete, USR Maramures a considerat inacceptabil acest fapt si a actionat in consecinta, depunand plangere penala privitoare la aceste dezastre, urmand ca procurorii, impreuna cu judecatorii, sa stabileasca si sa-i traga la raspundere pe cei vinovati.

Urmele acestor dezastre sunt catastrofale pentru mediu, mai mult de 3 tone de peste si puiet au murit, iar specii protejate de lege sunt afectate grav, existand pericolul migrarii si depopularii. Autoritatile au dat din umeri si au spus din nou ca au discutat si au depus memorii(!?). In realitate nu au facut absolut nimic, ba mai mult, subprefectul Alexandru Cosma a negat evidenta, spunand ca oamenii mint si ca poluarea nu exista.

De asemenea, USR Maramures considera ca se impune demisia prefectului si a subprefectului, lucru pe care l-am solicitat de altfel si public, inca de saptamana trecuta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2