USR Maramures despre taierea copacilor din Piata 1 Iunie: Un nou abuz marca Catalin Chereches

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

USR Maramures considera, intr-o postare pe pagina de Facebook, ca taierea tuturor copacilor din Piata 1 Iunie reprezinta un abuz.

“Ii solicitam public primarului Catalin Chereches sa explice cum stia inainte de sedinta Comisiei ce se va decide, de ce nu a cerut aviz de la Agentia pentru Protectia Mediului, de ce nu a fost convocat la sedinta reprezentantul legal al APM si de ce nu a cerut aprobarea institutiei Arhitectului sef al orasului”, a spus Dan Ivan, presedintele USR Maramures.

In data de 5 decembrie 2017, Comisia de taiat arbori a Municipiului Baia Mare decide taierea tuturor copacilor din Piata 1 Iunie, pe considerentul ca prezentau un grad ridicat de deteriorare a tulpinii. Cei mai indreptatiti sa se pronunte, reprezentantul Garzii de Mediu si cel al Agentiei pentru Protectia Mediului, lipsesc de la acea sedinta, procesul verbal nu contine semnatura lor.

In data de 18 decembrie, dupa ce locuitorii din zona fac demersuri peste demersuri, socati de taierea intempestiva a intregii vegetatii din Piata 1 Iunie, fara ca ei sa fi fost consultati sau macar anuntati, primesc raspuns de la Primaria Baia Mare, ca pentru lucrarile privind desfiintarea spatiului verde din piata nu s-a emis Certificat de Urbanism sau autorizatie de constructie de catre Arhitectul sef. In disperare de cauza, oamenii se organizeaza, semneaza un tabel nominal si incep sa faca sesizari peste tot, la Politie, la Mediu, la Primarie.

Ulterior, dupa ce sunt plimbati de la o institutie la alta, de la o directie la alta, vine si surpriza: Agentia pentru Protectia Mediului al carei reprezentant face parte din comisia care a decis distrugerea pietei 1 Iunie, nu a fost instiintata de primarie ca sedinta acelei comisii va avea loc.

Dovada: raspunsul Agentiei din data de 21.02.2018. In cele din urma se afla adevaratul motiv pentru care s-au facut toate aceste mizerii. Primarul inculpat al Baii Mari este in cadere libera, prea putini locuitori mai au incredere in el, dupa toate minciunile si promisiunile nerespectate si in disperare de cauza, apeleaza la populisme ieftine, folosind meschin religia pentru a mai amagi electoratul. Articolul din Graiul Maramuresului din data de 27.11.2017 e elocvent.

“USR Maramures se opune tuturor actiunilor care nu respecta legea si procedurile in vigoare si solicita autoritatilor competente sa se sesizeze si sa traga la raspundere pe cei responsabili. Este inacceptabil ca spatiile verzi, care si asa sunt putine, sa fie distruse fara motive reale, pentru actiuni populiste si de imagine ale inculpatului Catalin Chereches, care se apropie de o sentinta in primul dosar penal, celelalte doua fiind inca in faza de cercetare penala. Vom sustine demersurile celor care locuiesc in zona Pietei 1 Iunie si vom arata baimarenilor orice abuz sau ilegalitate a autoritatilor”, se mai arata in postare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2