USR Maramures faciliteaza participarea cetatenilor la intocmirea bugetului Baii Mari

Reclame home 1
Reclame home 1

Se apropie momentul in care administratiile locale si judetene vor fi obligate sa publice proiectele de buget local si sa le adopte. In ceea ce priveste municipiul Baia Mare, Dan IVAN, presedintele USR Maramures, considera ca situatia de azi este foarte apropata de cea din 2016, cand primarul Catalin Chereches, avand probleme cu legea, a parasit temporar primaria si a lasat bugetul local cu peste 70 de milioane lei datorii fata de furnizori sau de terti. In ultimul timp, Primaria Baia Mare acumuleaza din nou datorii fata de colaboratori, cluburi sportive, fata de compania care executa lucrarile de asfaltare in oras si fata de compania care efectueaza lucrarile de salubrizare.

In ceea ce priveste SC Drusal, in 2016 compania a solicitat o crestere de tarif, necesara pentru a-si acoperi cheltuielile pentru realizarea din fonduri proprii a unei gropi pentru depozitarea deseurilor. Conform contractului incheiat cu Consiliul Local Baia Mare, costurile ar fi trebuit sa se regaseasca in tarifele practicate, insa CL nu a aprobat suplimentarea tarifelor la acel moment. Drusal a castigat, insa, acest drept in instanta, mai intai la Tribunalul Bistrita si apoi la Curtea de Apel Cluj, sumele compensatorii fiind de peste 7 milioane lei, la care se adauga o solicitare de peste 2 milioane lei, deci suma totala ar ajunge undeva la 10 milioane lei.

„Nu inteleg cum se poate intampla acest lucru, avand in vedere ca in luna ianuarie, in presa locala, primarul municipiului se lauda ca avem o rezerva bugetara de 7 milioane de euro, aproximativ 30 milioane lei. Daca tot ii avem, de ce nu ne platim datoriile, đe ce sa platim penalitati, de ce sa tinem sportivii cu salarii restante? Dar probabil adevarul este ca nu ii avem”, a spus Dan Ivan, presedintele USR Maramures, intr-o conferinta de presa.

USR Maramures solicita ca in acest an autoritatile locale baimarene sa organizeze o dezbatere reala cu cetatenii pe marginea bugetului local. Pentru a facilita accesul cetatenilor la luarea deciziilor care ii privesc in mod direct, membrii USR au stat de vorba cu baimarenii din zonele in care locuiesc. In acest moment, la USR Maramures se regasesc peste 20 de propuneri venite din partea cetatenilor sau a membrilor partidului, care vizeaza deopotriva lucrari si servicii. In urmatoarea saptamana, ele vor fi supuse la vot in cadrul filialei. Primele 5 proiecte vor fi prezentate public si se va solicita finantarea lor de la bugetul local.

USR MARAMURES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole