USR Maramures l-a votat pe Dan Barna pentru candidatura la Cotroceni

Congresul USR a adunat sambata la Bucuresti peste 500 de delegati din toata tara. Printre ei s-au aflat cei 10 reprezentati alesi de Conferinta Judeteana a USR Maramures sa reprezinte filiala la cel mai important moment de la constituirea partidului in 2016, desemnarea candidatului USR pentru presedintia Romaniei.

Dintre cei 4 inscrisi in cursa pentru nominalizare, majoritatea celor prezenti l-au preferat sa reprezinte partidul in batalia pentru Cotroceni, pe Dan Barna, presedintele USR. Reprezentantii USR Maramures au votat in unanimitate pentru aceasta candidatura. „Nu vorbim de vot acordat in urma unui mandat imperativ trasat de Conferinta Judetean, ci de un vot care a avut la baza analiza proprie a fiecarui delegat. Putem spune insa ca a fost vointa aproape unanima a tuturor membrilor nostri. Intr-un sondaj intern, peste 90% din membri USR Maramures au votat pentru Dan Barna. Cu totii am considerat ca Dan Barna este omul cel mai potrivit nu doar pentru a reprezenta USR in competitia electorala, ci de a aduna toate sperantele romanilor, care vor un presedinte echilibrat pentru o Romanie europeana. Imi doresc ca Dan Barna sa fie candidatul USR PLUS pentru cea mai inalta functie in stat, dupa finalizarea negocierilor cu PLUS. Ii astept pe maramureseni sa fie alaturi de noi, asa cum au aratat prin votul din 26 mai, pentru a putea consolida drumul inceput. Acela prin care in Romania sa triumfe profesionalismul si corectitudinea in functia publica, iar in plan european sa fim priviti cu respect si incredere”, a declarat Dan Ivan, presedintele USR Maramures.

Dupa aceasta competitie interna, obligatorie din punct de vedere al procedurilor statutare ale USR, se vor continua negocierile cu PLUS pentru sustinerea unui candidat comun. „Romanii ne-au cerut, indirect, prin votul din 26 mai ca alianta USR PLUS sa se prezinte impreuna la viitoarele alegeri. Este responsabilitatea noastra sa gasim cea mai buna formula pentru Romania. Sunt convins ca nominalizarea comuna a lui Dan Barna va aduce candidatul aliantei in turul II. Obiectivulnostrueste guvernarea din 2020, iar toate eforturile pe care le facem sunt pentru a ajunge anul viitor acolo. USR este singura forta politica care are astazi o viziune si care a aratat ca este dispusa sa transforme aceasta viziune in realitate”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

Din 10 august filiala USR Maramures va incepe, conform legii, strangerea de semnaturi necesare pentru inscrierea candidatului sustinut de USR la presedintia Romaniei.

Biroul comunicare USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1