USR se bate cu morile de vant. PSD blocheaza la Camera discutarea alegerii primarilor in doua tururi si a pensiilor speciale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatii nu au reusit azi sa discute solicitarea alegerii primarilor in doua tururi, asa cum doreste USR. Reprezentantii partidului in Camera au cerut introducerea pe ordinea de zi a acestei propuneri. Plenul controlat de PSD a respins dorinta parlamentarilor USR, motivand ca proiectele se afla in comisia comuna pentru modificarea legilor electorale, care are termen trei luni pentru redactarea unui raport.

PSD doreste cu orice pret sa blocheze initiativa, care contravine intereselor baronilor locali. „Este un joc meschin pe care-l fac social democratii, care nu tine cont de reprezentativitatea primarului ales intr-un singur tur. Se ajunge la situatia aberanta ca un primar sa fie ales cu 10-15 % din numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste. In conditiile unui blocaj evident al initiativei, venit din partea PSD, este nevoie ca Guvernul Orban sa-si asume raspunderea sau sa dea OUG”, a spus vicepresedintele Camerei Deputatilor, Vlad Emanuel Durus (USR).

Tot azi, PSD a blocat, prin netrimiterea raportului la Camera, discutarea proiectului de lege privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari si unele categorii de demnitari sau functionari.

Biroul de presa, Cabinet parlamentar deputat USR Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2