USR semnaleaza liderilor de la Bruxelles asaltul coalitiei PSD-ALDE asupra independentei justitiei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Deputatii USR au mers miercuri in biroul lui Liviu Dragnea pentru a protesta fata de comunicatul pe care liderul PSD l-a dat in fals, in mod abuziv si fraudulos, fara a respecta regulamentele Parlamentului. In biroul lui Liviu Dragnea a fost si deputatul USR de Maramures, Vlad Durus.

“Prin acea declaratie, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au comis un abuz de putere prin insusirea frauduloasa de catre presedintii Camerei Deputatilor si Senatului a unei competente exclusive a Parlamentului Romaniei, reunit in sedinta comuna a camerelor reunite” a declarat deputatul USR. “Studiem, impreuna cu ceilalti colegi juristi, posibilitatea depunerii unei plangeri impotriva celor doi”, a mai spus Vlad Durus.

De asemenea, Uniunea Salvati Romania a trimis o scrisoare catre liderii institutiilor europene si grupurilor politice de la Bruxelles pentru a atrage atentia cu privire la asaltul coalitiei PSD-ALDE asupra independentei sistemului de justitie din Romania. USR indeamna liderii de la Bruxelles sa utilizeze toate mijloacele legitime pentru a descuraja coalitia de guvernamant PSD – ALDE sa produca o contra-reforma in sistemul de justitie din Romania.

Uniunea Salvati Romania arata ca actuala coalitie de guvernare PSD – ALDE insista sa adopte modificarile la legile justitiei, in ciuda celor doua avize negative consecutive emise de Consiliul Superior al Magistraturii, a opozitiei celor 4000 de magistrati care au semnat un memorandum, dar si a protestelor publice masive.

Scrisoarea a fost trimisa catre: Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Manfred Weber, presedintele grupului Partidului Popular European, Gianni Pittella, presedintele grupului Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, presedintele grupului ALDE din Parlamentul European.

Scrisoarea integrala poate fi citita pe site-ul www.usr.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *