USR – solicitare la Senat de urgentare a numirii Avocatului Poporului; Peter Eckstein-Kovacs

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Liderul senatorilor USR, Adrian Wiener, i-a solicitat joi presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, demararea procedurilor de numire a Avocatului Poporului, propunerea USR, sustinuta de PNL si PMP, fiind Peter Eckstein-Kovacs, informeaza AGERPRES.

Senatorul Adrian Wiener precizeaza ca se impune urgentarea convocarii unei sedinte comune a Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor saptamana viitoare, avand in vedere ca functia de Avocat al Poporului este vacanta de pe data de 15 aprilie.

„Vrem ca ocuparea functiei sa aiba loc cat mai curand, pana la finalul acestei sesiuni parlamentare. Avem o nominalizare excelenta, la propunerea societatii civile, in persoana lui Peter Eckstein-Kovacs. Functia de Avocat al Poporului este extrem de importanta. Toti am realizat acest lucru mai ales in ultimii doi ani cand Victor Ciorbea a ales sa fie Avocatul infractorilor si sa nu miste niciun deget pentru a apara Justitia. Incepem reconstructia Romaniei cu oameni cinstiti in functii publice, Peter este unul dintre ei”, a spus Adrian Wiener, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Avocatul Poporului este numit in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului pe o durata de 5 ani, cu posibilitatea reinnoirii mandatului o singura data.

„Constitutia Romaniei arata ca mandatul Avocatului Poporului este de 5 ani. Orice prelungire peste acest termen, precum cea potrivit careia poate sta in functie pana la depunerea juramantului actualului Avocat al Poporului, este neconstitutionala. Consider ca trebuie urgentata procedura de numire pentru ca, in prezent, functia este ocupata de un personaj care nu apara interesele oamenilor, ba dimpotriva. Parlamentul trebuie sa declanseze toate procedurile pentru o noua numire cat mai curand”, a aratat presedintele Comisiei pentru constitutionalitate din Senat, George Dirca.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2