Usturoiul, dusmanul dovedit al bacteriilor (studiu)

home camp2
home camp2
home camp2

Un element prezent in usturoi actioneaza eficient impotriva bacteriilor, consolidand actiunea antibioticelor. Acestui compus, numit ajoena, ii sunt atribuite multe virtuti medicinale si indeosebi proprietati antimicrobiene, relateaza passionsante.be citat de Agerpres.

Un cercetator de la Universitatea din Copenhaga (Danemarca) a extras ajoena, a purificat-o si a testat-o pe o bacterie agresiva: Pseudomonas aeruginosa, una din principalele cauze ale infectiilor spitalicesti (infectii nozocomiale), foarte rezistenta si aflata la originea multor decese in randul pacientilor vulnerabili din punct de vedere al imunitatii.

Administrarea de ajoena s-a asociat cu antibioticele, iar cercetatorul a observat — in laborator — ca aceasta combinatie actioneaza mult mai eficient decat medicamentele luate singure. Ajoena contribuie la paralizarea sistemului de comunicare intre bacteriile din cadrul coloniei bacteriene, blocand si capacitatea lor de a deregla globulele albe. Altfel spus, microbii sunt dezorientati si dezarmati.

Cercetatorul danez recomanda firmelor farmaceutice sa se ocupe indeaproape de potentialul ajoenei in acest context. In afara de virtutile antibacteriene, usturoiul este asociat si cu alte virtuti: anticolesterol, antiinflamator, anticoagulant, antihipertensiune, antioxidant, anticancer, incheie passionsante.be.

 

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *