Utilaje furate din Italia, descoperite de politistii de frontiera la Budesti

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures – ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si indisponibilizat trei utilaje, in valoare totala de 207.000 lei, care figurau ca fiind furate din Italia.
In urma actiunii, doi cetateni romani, tata si fiu, sunt cercetati de politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunilor de tainuire si contrabanda.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au oprit pentru control, in localitatea Budesti, un autoturism condus de un cetatean roman, in varsta de 20 de ani, care tracta pe o remorca un utilaj de tip mini-buldoexcavator, marca J.C.B. Politistii de frontiera au solicitat la control documentele soferului si ale autovehiculelor. In urma verificarilor efectuate in bazele de date, colegii nostri au constatat ca utilajul, in valoare de aproximativ 90.000 lei, era semnalat ca fiind furat, alerta introdusa de autoritatile din Italia, in urma cu doar o zi, mai exact in 28 octombrie 2019.”

Extinzand cercetarile, in baza mandatului de perchezitie emis de Parchetul de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, politistii de frontiera au efectuat o perchezitie la domiciliul unui barbat, in varsta de 44 de ani, mai exact la tatal tanarului oprit in trafic. Aici au fost descoperite si ridicate mai multe pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 749 lei, un utilaj tip mini-buldoexcavator marca Volvo, in valoare de 90.000 lei si un utilaj tip tractor marca Kubota in valoare de 27.000 lei, ambele semnalate ca fiind furate din Italia.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Utilajele au fost indisponibilizate la sediul institutiei pana la finalizarea cercetarilor, iar fata de cele doua persoane politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tainuire si contrabanda, la finalizare fiind dispuse masurile legale care se impun.”

Foto-arhiva // ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1