Utilizarea diacriticelor pentru numele de domenii „.ro”, permisa din 3 iunie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Internet-IPv6Administratorul domeniilor „.ro” va implementa, in data de 2 iunie, o noua versiune software pentru sistemul de inregistrare a numelor de domenii, care va permite, din 3 iunie, folosirea caracterelor diacritice, a anuntat, miercuri, pe propria pagina de internet, Romanian Top Level Domain, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, operatiunea, care va avea loc pe durata a doua ore, incepand cu 23,00, va necesita instalarea unei noi versiuni software pentru sistemul de inregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice ‘a’, ‘a’, ‘i’, ‘s’ sau ‘t’.

„In acest interval de timp, nu se vor putea inregistra noi nume de domenii. Unele servicii oferite de ROTLD vor fi afectate temporar, respectiv pagina web a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor. Accesul la serverele DNS autoritare pentru domeniul ‘.ro’ nu va fi afectat’, se precizeaza in anunt.

ROTLD se afla in subordinea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica /ICI Bucuresti/, cel mai important institut de cercetare-dezvoltare si inovare in domeniul Tehnologiilor Informatiei si Comunicatiilor din Romania.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole