Utilizarea excesiva a internetului sporeste riscul aparitiei infectiilor in organism

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

copii_internetO consecinta neasteptata a utilizarii excesive a internetului este alterarea functiei imunitare a organismului, crescand astfel riscul de a suferi de infectii, se arata intr-un articol din passionsante.be citat de Agerpres.

Cercetarea realizata de specialisti de la Universitatea din Swansea (Țara Galilor) a vizat adulti de toate varstele, dintre acestia jumatate petreceau mult timp (in medie sase ore sau mai mult in fiecare zi) pe internet si indeosebi pe retelele de socializare, in timp ce restul persoanelor foloseau internetul moderat.

Dupa ce au fost analizate o serie de date, a rezultat ca persoanele dependente de internet prezinta un risc cu 30% mai mare sa sufere o infectie, indeosebi raceala si gripa, decat ceilalti care folosesc moderat internetul. Cercetatorii pun aceasta sensibilitate pe seama slabirii sistemului imunitar, ca urmare a unui mod de viata mai putin sanatos, asociat cu dependenta de internet.

Impactul asupra imunitatii se exercita prin alterarea somnului (durata si calitatea perioadei de somn), comportamentul alimentar (consumarea alimentelor in fata calculatorului, indeosebi biscuiti, chipsuri si bauturi carbogazoase), sedentarism (pozitia stand si lipsa miscarii). De luat in seama este si aspectul psihologic, legat mai ales de izolare (utilizatorul petrece multe ore singur in fata monitorului calculatorului, zi de zi) si stres (deconectarea creeaza o senzatie de lipsa).

In ceea ce priveste izolarea, relatiile insuficiente cu “lumea exterioara” si cu alte persoane nu ajuta consolidarea sistemului imunitar. Aceasta legatura urmeaza sa fie aprofundata in studii viitoare, incheie passionsante.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *