V-am tras-o! Imperatorul toaca 1 milion euro pentru "dixtractii" maxime

La solicitarea cititorilor ZiarMM, facem public modul egocentric in care imperator maximus, Chereches Catalin, toaca banul public pentru propria-i imagine. Alimentandu-i pofta de beatitudine electorala, angajatii Primariei se intrec in rapoarte de specialitate, argumentand sustinerea financiara a manifestarilor desantate si pline de non-valoare, precum si definirea acestora drept acte de cultura.

Din raportul de specialitate intocmit de obedientii subalterni, aflam ca e musai si absolut necesar a arunca 23 miliarde lei vechi pentru promovarea cultului personalitatii imperatorului baimarean. Spicuim din actul oficial pus sub nasul consilierilor locali:

“Pentru a sustine, promova si incuraja cultura si arta spectacolului la un inalt nivel calitativ, Municipiul Baia Mare urmareste:

– extinderea si diversificarea serviciilor pe care le ofera comunitatii, prin crearea de evenimente culturale cu rol de platforma de promovare si educare culturala a publicului;
– oferirea spatiului ideal pentru manifestare culturala;
– dezvoltarea pietei divertismentului prin organizarea de spectacole calitative numeroase;
– imbunatatirea perceptiei publicului larg asupra actului cultural si facilitarea accesului unui numar cat mai mare de persoane la evenimentele culturale;
– oferirea unei alternative sanatoase de petrecere a timpului liber, de recreere;
– dezvoltarea unor personalitati armonioase, pro-sociale”.

Terifiant, trebuie sa recunoastem, o adevarata intoarcere in timp. Asa ceva citeam prin anii 80, cand personalitatile armonioase se formau in fabrici si uzine sau pe strazile orasului, de 23 August, in cadrul unor defilari demne de toata aprecierea culturala.

Revenind la personajul din figura alaturata, trebuie sa spunem ca l-am subapreciat. Initial, am crezut ca obedientii alesi locali voteaza aprobarea a 23 miliarde lei vechi, pentru trei manifestari, pana la sfarsitul anului. Totusi, nu e asa. Incredibila Iarna Baimareana, cu cel mai inalt brad din univers, nu face parte din programul manifestarilor culturale, pro-sociale, care duce la dezvoltarea unor personalitati armonioase, intre fesele botoxate ale unor fatuce de Dambovita, venite a rupe saltelele la Hotel Carpati.

Din cele 23 miliarde lei vom avea parte de infuzii culturale, dar doar pana la Sarbatoarea Castanelor. Ceea ce urmeaza presupune o alta argumentatie critico-artistica la inalt nivel cultural, pentru care se vor aloca alte zeci de miliarde, nu cumva sa scada gradul de cultura al votantilor semidocti veniti de pe Melodiei, Electrolizei si Craica – zona rezidentiala de carton si tabla zincata.

Si tot din academicul raport de specialitate, aflam ca anul acesta, cultura baimareana a fost perfuzata (scuze, ne-a scapat termenul) cu alte 10 miliarde lei, pentru manifestarile aducatoare de voturi si urlete extaziante in primul rand, langa scena.

Un calcul simplu ne arata ca pana acum, a fost nevoie de o doza (scuze, iar ne-a scapat) de aproximativ 30 miliarde lei vechi, pentru culturalizarea si dezvoltarea unor personalitati armonioase pe raza Municipiului Baia Mare. In acest ritm, probabil, pentru a aduce si cel mai inalt brad din univers, alaturi de cele mai botoxate fese si mai munky funky-iste voci ale momentului, vom mai cheltui vreo 10 miliarde lei. Adica, un frumos total de vreo 1 milion euro. Desigur, o nimica toata pentru imperator maximus, ale carui granite cultural-educative exced imaginatiei muritorilor de rand.

Mai jos, aveti atasat, raportul de specialitate.

ZiarMM

07_evenimente_culturale_Raport_fundamentare_-_PHCL_-_aprobare_alocare_suma_organizare_evenimente_culturale-etapa_2

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

11 Comments

 1. functionara

  asta cu raportul e anca rat, protejata sefului cel mare, unica si de neinlocuit, ascunsa de la 1 septembrie la buletine. Ca sa vezi, fetele de acolo muncesc pe rupte, in acelasi sediu mizer si a veni ancuta/anghleuta sa rezolve tot. Sa dea Dzeu! Asa sparge dl primar colectivele bagand tot felul de pretinse competente. Cum de a acceptat Dana sa-i bage pe gat pe aia, mare mirare.

  Reply
 2. Ion

  Primarul a spalat multe creiere in Baia Mare. Mai ales pe cele ale pensionarilor. Pensionarii il aplauda, numele primarului este pe buzele tuturor. Brava, natie! Cand veti constata ca incepand din urmatorul an veti avea mai putini bani in buzunar, sa va amintiti de orgiile primarului de Baia Mare!!!! Va vor creste impozitele, veti plati mai mult la parcari etc. CU alte cuvinte, Baia Mare va intra in faliment in curand!!!!! Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

  Reply
  1. lupul dacic

   Posibil. Mie mi se incarca deosebit de greu site-ul ziarmm.ro ! Celelalte site-uri mi se incarca mult mai usor si au elemente grafice mult mai multe…curios!

   Reply
  2. cristi

   Nu domnita, nu cred ca a incercat, a dat sarcina lui IR Rosiianu, daca tot e angajat in parohia lui. Falca are experienta ca doar si-a ascuns site-urile de vreo doua ori pentru a mai pune de o plangere la CEDO, retrasa dupa recrutarea lui la emm.

   Reply
 3. Adelina Maries

  dovada ca domnul Primar, nu e interesat de promovarea culturii ci doar de imaginea personala.
  In toamna anul trecut, i-am trimis textul din link-ul de mai jos, intrebandu-l daca doreste si poate sa initieze un astfel de eveniment.
  Nici macar nu a avut cel putin o reactie.
  Daca era cu adevarat un om, proactiv, constructiv, si pentru oras mi-ar fi dat cel putin un telefon sau un raspuns oficial al Primariei prin care sa fi spus.
  Avem sala Millenium,o putem pune la dispozitia dvs, haideti sa discutam sa vedem ce doriti sa faceti.
  Eu de eram primar asa as fi facut, pentru ca asa se face.
  De aceea nu merg eu la Primarie in audiente. Cu cine sa discut si ce sa discut? Am cu cine?
  http://adelinamaries.wordpress.com/2013/09/17/invitatie-la-dezbatere-publica-romania-tara-producatoare-si-exportatoare-de-cultura-proiect-economic/

  Reply
  1. lupul dacic

   Foarte adevarat, ce spui! Daca nu exagerez, putem spune chiar ca acest Kake calca pe urmele omologului sau de la Constanta, radu mazare. Cu o mica diferenta: in penibilitatea lui maxima, Radu Mazare macar este mai putin ipocrit si mult mai “pe fata” decat acest kake al nostru, pt care porecla de “imperator maximus” este mult prea dulce!

   Reply
 4. ioan

  L aceasta ora BAIA MARE ARE <<<<>>>> de pana peste 30 de ani,, deci acei SLUGOI pensionari 28% care l-au votat pe mizerabil deja ne-au impovarat foarte mult datorita acestor pensionari flamanzi la oloi, tucor, videre, riscas, etc,, ca exemplu>>> Acea unitate CASPEV,, care ar trebui sa slujeasca numai pe saraci ,, pe verificate ce slugoi si slugoaie vin acolo din vechea garda comunisto-securist,, eleganti, pedanti, flamanzi tot timpul ..iar intr-adevar cel SARAC NU ARE ACCESS,, iata pentru ce s-a facut cu banii nostrii cladirea cu pricina !!!!!!!!!!!

  Reply
 5. Pensionar

  CASPEV un loc unde fosti comunisti se aduna si cheltuiesc bani comunitatii pe tot felul de baluri… Ce este mai tragic ca acestora nu le pasa de nepoti lor si asa cum au fost invatati in socialism saruta mina dictatorului. Domnule LUPSA , sunteti si consilier, nu va ajunge in ce hal ati adus societatea Agecom , mai lasati-ne si vedeti-va de pensia pe care o aveti, ca vechi sujitor a PCR-ului. !!!

  Reply
 6. lupul dacic

  PACAT CA BAIA MARE ESTE ATAT DE DEPARTE DE BUCURESTI…ma refer strict dpdv geografic! Altfel poate ca era mai usor ca acest kake sa intre in vizorul presei de investigatii centrale!…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1