Vacanta de iarna a elevilor se prelungeste

home camp2
home camp2
home camp2

elevi scoala iarnaMinistrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Cimpeanu, a declarat luni ca a decis prelungirea vacantei de iarna de la 4 ianuarie pana la 11 ianuarie pentru “calitatea” procesului educational, scrie Agerpres.

“Am vazut ca 61% dintre parinti nu au agreat ca anul scolar sa inceapa mai devreme. Am vazut ca si in randul elevilor a fost un lucru mult discutat.

Atunci, am decis ca in anul scolar sa inceapa tot in saptamana care include data de 15 septembrie. Acest lucru a facut posibil sa indeplinim un alt deziderat, o alta solicitare venita deopotriva din partea elevilor si a cadrelor didactice, aceea de a nu reveni la scoala imediat dupa data de 3 ianuarie.

Si eu sunt cadru didactic si cred ca orice cadru didactic onest stie cat de usor sau cat greu este sa vii la scoala incepand cu 4 ianuarie sa faci cursuri pe 5, 6 si mai ales 7 ianuarie. Pentru calitatea procesului educational am decis si ne-am asumat acest lucru, este mai bine ca vacanta de iarna sa se sfarseasca pe 10 ianuarie si sa puteti tine cursurile pe 11 ianuarie”, a spus ministrul.

El a afirmat ca Ministerul Educatiei doreste sa vina in intampinarea asteptarilor societatii, dar atunci cand propunerile sunt “antagonice” sa fie prioritizat interesul elevului.

“Dorim sa venim in intampinarea tuturor asteptarilor societatii, dar atunci cand propunerile sunt antagonice cred ca este de datoria noastra, a Ministerului Educatiei, sa prioritizam interesul elevului si punctul de vedere al profesorului”, a afirmat Cimpeanu.

Anul scolar se structureaza pe doua semestre. Astfel, cursuri se vor desfasura de luni, 14 septembrie, pana vineri, 18 decembrie 2015. In perioada 31 octombrie — 8 noiembrie clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor avea vacanta.

Vacanta de iarna este prevazuta de sambata, 19 decembrie 2015, pana duminica, 10 ianuarie 2016, iar cursurile se vor desfasura din 11 ianuarie 2016 pana pe 5 februarie 2016.

Copiii vor fi in vacanta intersemestriala de sambata, 6 februarie 2016, pana duminica, 14 februarie 2016.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *