Vacanta in Maroc, cu avion direct, din Budapesta

PNL

Aflat in nordul continentului african, impartit intre doua mari intinderi de apa – Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, intre doua continente – Europa si Africa si strabatut de Muntii Atlas, Marocul a fost dintotdeauna tinutul intalnirii dintre civilizatii si leaganul diverselor mosteniri culturale: cea a berberilor – primii locuitori ai acestor tinuturi, arabilor, evreilor si crestinilor.

Acest lucru devine evident vizitand orasele cu stil urban cosmopolit cum ar fi Rabat, capitala tarii, centru administrativ si economic. Rabat este un oras modern, care a reusit sa pastreze neatins farmecul celor O mie si una de nopti. Vechea Medina (orasul vechi) si Palatul Regal sunt doar cateva dintre comorile ascunse aici.

Casablanca este capitala economica a regatului, cel mai mare port marocan si unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii. De asemenea, la Casablanca se afla unul dintre cele mai mari bazaruri din lume.

Marrakech a fost fondat in 1062, este supranumit “Perla Nordului” si este situat intr-o oaza inconjurata de palmieri, loc unde odinioara poposeau negustorii ce strabateau cararile desertului. Fes reprezinta centrul religios al Marocului si este cel mai vechi dintre orasele lumii islamice.

In Maroc mai pot fi vizitate inestimabilele ruine dela Essaouira, Asilah si Volubilis, frumoasele sate fortificate numite ksar, orasele din nord – Tanger, foarte aproape de Gibraltar, Tetouan, cu constructiile sale andaluze de influenta araba si boemul Chefchaouen, unde se spune ca trebuie sa ajungi macar o data in viata, supranumit si “orasul albastru”, unic datorita faptului ca intreaga sa medina este colorata in diverse nuante de albastru.

 

Marocul are 3500 de kilometri de coasta, de-a lungul careia se afla aproape toate orasele mari. Coasta Mediteranei are maluri inalte si abrupte, in timp ce coasta Atlanticului are stanci mai mici, care alterneaza cu plaje paradisiace. Aici se afla Agadir, statiunea litorala a Marocului, una dintre cele mai vizitate de pe Coasta Atlanticului.

Descoperiti aceasta adevarata minune a Africii, un pamant incantator si plin de mistere!

 

Gasiti oferte personalizate la sediul agentiei Mara International Tour: Bd Unirii nr 5, Baia Mare (vis a vis de magazinul Maramuresul) sau telefonic: 0262.221.038/ 0744.380.184, pe email: info@mara-tour.ro sau pe website-ul www.mara-tour.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1