VACCINARE ANTIGRIPALĂ – Copiilor li se cer adrese de email și numere de telefon

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
În Maramureș s-au primit o parte din dozele de vaccin antigripal cerute de medicii de familie. Însă unii medici de familie susțin că au primit dublu față de cat au cerut. Mai mult, sunt medici de familie care atrag atenția asupra unor aberații care există atunci cand trebuie să se introducă toate datele în acel registru electronic național de vaccinare. Copiiilor li se cer numere de telefon sau adrese de email. Și vorbim de copii prescolari.
„Vaccinarea gripală introducand raportarea în timp real în registrul electronic național de vaccinare a îngreunat enorm munca medicilor. Datele cerute sunt stufoase, conțin campuri obligatorii pe care nu le poți completa. Ca și exemplu, pacienții varstnici nu au email, cerință serie număr carte identitate, ori cată vreme este CNP, care este unic, nu ajută la nimic. Toate reprezintă timp pierdut din puținul timp al medicului și pacientului! Din nou cerințe birocratice care ne îngreunează activitatea, făcute de funcționari care nu au legătură cu realitatea! Suntem din nou obligați să pierdem timp cu birocrația în plin val patru pandemic, cand nu mai știm cum să ne împărțim și pentru pacienți cu boli cronice și acute și gravide și sugari și pacienții COVID pozitiv aflați la domiciliu monitorizați de noi și vaccinarea gripală la copii momentan! Nu mai vorbesc de vaccinare gripală la adulți care față de anul trecut este întarziată”, ne spune un medic de familie băimărean.
Mai mult, sunt situații cand medici de familie care nu au copii pentru vaccinare antigripală au primit doze de vaccin, iar acum nu știu ce să facă cu ele.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2