VACCINARE COPII – Maramureșul nu se află printre județele fruntașe

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Județul Maramureș nu se află printre județele fruntașe atunci când vine vorba despre vaccinarea copiilor și a adolescenților. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a arătat, într-o postare pe facebook, care sunt județele cu cel mai mare număr de copii și adolescenți vaccinați împotriva coronavirus cu cel puțin o doză.
„Vacanța mare s-a terminat! Înainte de a pleca spre școală rezervă-ți câteva minute și discută cu copilul tău despre cum se poate proteja de infecția cu noul coronavirus. Ia în calcul și vaccinarea dacă fiul sau fiica ta are peste 12 ani! Potrivit datelor centralizate de INSP (09 septembrie) până acum au fost vaccinate cu cel puțin o doză 177.801 persoane din categoria de vârstă 12-19 ani, din care 147.340 au deja schema completă. Toamna aceasta vom discuta mai mult despre responsabilitate, protecție și precauție! Ne dorim ca școlile să aibă porțile deschise până la sfârșitul anului școlar și vom căuta noi modalități prin care vaccinurile anti-covid să fie disponibile și în unitățile de învățământ.
Cei mai mulți copii și adolescenți au fost vaccinați în Municipiul București, însă ușor, ușor se fac pași importanți și în alte județe. Iată cum arată cifrele în primele 5 județe din țară!
Persoane vaccinate cu cel puțin o doză din categoria de vârstă 12-19 ani
București – 26.168 persoane
Cluj – 11.121 persoane
Iași – 8.730 persoane
Constanța – 7.495 persoane
Timiș – 7.241 persoane”, spune Baciu.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2