VACCINARE – O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește în țară

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Nu mai puțin de 304.200 de doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor sos mâine în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Autoritățile au anunțat că transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, la Centrul Regional de Depozitare Brașov vor ajunge 58.500 doze, Centrul Regional de Depozitare Constanța: 70.200 doze, Centrul Regional de Depozitare Cluj: 58.500 doze, Centrul Regional de Depozitare Craiova: 40.950 doze, Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze, respectiv la Centrul Regional de Depozitare Timișoara vor fi livrate un număr de 17.550 doze.

Maramureșenii trebuie să știe că până la acest moment în Romania au ajuns 13.677.749 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.924.285 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. Mai spunem doar că în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2