VACCINAȚI VERSUS NEVACCINAȚI – Maramureșenii nu mai înțeleg unde ai acces și unde nu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pe rețelele de socializare au apărut în ultimele zile numeroase nemulțumiri ale unor maramureșeni care nu au reușit să își rezolve problemele avute pentru că nu au făcut dovada vaccinării. Mediul online a devenit acum camp de bătălie între vaccinați și nevaccinați, iar instituțiile statului au anunțat rand pe rand cum va fi asigurat accesul în instituții de cand cu ordonanța apărută la finele săptămanii trecute care instituie unele măsuri stricte pentru o perioadă de 30 de zile.

Un lucru este clar – Certificatul Verde îți asigură acces peste tot. Ești vaccinat, atunci nu ai bătăi de cap. Sunt însă și persoane care susțin că și-au făcut test COVID, a ieșit negativ și totuși nu au fost  lăsați să intre în instituția unde au avut treabă.

„Nimeni nu știe dacă într-un  restaurant/cofetărie/ fast-food cei nevaccinați pot intra să își cumpere la pachet, așa cum o fac din magazinele alimentare sau nu au deloc acces înăuntru. Eu cred că au acces, doar că nu pot sta la masă. Am văzut chestia asta la unii care au zis că nu lasă să ia nici la pachet, că iau amendă, că așa li s-a spus de la poliție. Dar eu cred că este cam ambiguă ordonanța și o interpretează greșit”, ne spune Gheorghe G.

Alții invocă unele articole din acea Ordonanță dată la finele săptămanii trecute: „Prin excepție, instituțiile publice și operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (de exemplu – eliberare certificat de deces, certificat de nastere și altele asemenea) și persoanelor care nu fac dovada vacinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin organizarea activității în mediul online, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspandirii SARS-CoV-2”.

Prefectura Maramureș spune că testul COVID trebuie certificat de un laborator sau de catre medicul de familie.

Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Florin

    Ai steaua lui David pusa de nazisti normal ca ai un singur drum de urmat. Rusine sa-ti fie Romania.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2