Val de caldura extrema in Italia, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Italienii stau in case si evita plajele, intr-o zi in care tara mediteraneana sufera din cauza unui val de caldura extrema cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, relateaza miercuri DPA, informeaza AGERPRES.

Ministerul Sanatatii a emis miercuri o avertizare de canicula de gradul 3, cel mai ridicat, pentru mai multe orase din tara, printre care Bolzano, Bari, Milano, Roma, Torino, Florenta si Venetia.

Caldura prezinta un risc de sanatate pentru intreaga populatie, nu numai pentru copiii mici si persoanele cu probleme medicale, ministerul sfatuindu-i pe oameni sa ramana in case intre 11:00 dimineata si 18:00 si in general sa evite soarele.

Cauza valului de caldura este sosirea unui sistem de presiune ridicata cunoscut sub numele de “Lucifer” de pe continentul african, potrivit serviciului meteorologic ilmateo.it.

Multe regiuni din centrul si sudul Italiei au avut de suferit din cauza vremii neobisnuit de secetoase, care a dus la declansarea unor incendii de padure si la discutii despre rationalizarea apei in Roma.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *