Valcov: Nu am cum sa cred intr-o crestere economica sub 3% in 2015

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pib-economieMinistrul Finantelor Publice, Darius Valcov, apreciaza ca anul viitor avansul economiei Romaniei va depasi 3%, iar incasarile bugetare vor fi peste nivelul prognozat in proiectul bugetului de stat, intrat vineri in dezbaterea plenului Parlamentului, informeaza Agerpres.

„Nu cred in cresterea economica de 2,5% (pe care este fundamentat proiectul bugetului — n. r.) anul viitor sub nicio forma, in sensul in care nu am cum sa cred intr-o crestere sub 3% (…). Cred foarte mult ca vom avea venituri peste cele prognozate (…) Ma bazez si pe conformarea la plata si pe actiunile ANAF si pe o crestere economica mult mai mare decat cea prognozata”, a afirmat Valcov, la Palatul Parlamentului.

Nivelul veniturilor bugetare pentru anul 2015 a fost subiectul pe care autoritatile romane nu au ajuns la un acord in cadrul negocierilor recente cu Misiunea comuna a Fondului Monetar International /FMI/ si Comisiei Europene, in proiectul de buget fiind prevazut un nivel mai prudent pentru incasarile bugetare pentru anul viitor, care insa pot fi ajustate ulterior in functie de evolutia din prima parte a anului.

Veniturile suplimentare pe care autoritatile le asteapta pentru prima parte a anului 2015 ar putea fi utilizate pentru promovarea unei reduceri de TVA din a doua jumatate a anului 2015, fie o reducere pe ansamblu a cotei de 24%, fie o reducere de la 24% la 9% pentru anumite categorii de alimente — carne, legume-fructe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2