Valoarea schimburilor comerciale romano-chineze a ajuns la 1,6 miliarde dolari

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Volumul total al schimburilor comerciale dintre Romania si China a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in primele cinci luni ale anului, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara din 2013, potrivit unui comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti remis AGERPRES.

Statistica a fost publicata in contextul organizarii de catre CCIB, la Bucuresti, in data de 22 iulie, a Forumului de afaceri romano-chinez.

Conform datelor oficiale, in intervalul ianuarie — mai 2014, volumul total al schimburilor comerciale romano-chineze a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, exporturile romanesti pe piata chineza s-au cifrat la 324,7 milioane dolari, mai mult 31,6% comparativ cu intervalul corespunzator din 2013, iar importurile din China au ajuns la aproape 1,28 miliarde dolari, cu 24,9% mai mari in comparatie cu primele cinci luni din anul precedent.

In ultimii ani, CCIB a organizat numeroase misiuni economice si forumuri de afaceri cu parteneri chinezi, iar din luna octombrie 2012 sprijina proiectele romano-chineze si prin intermediul unui Birou de reprezentare deschis la Beijing.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1