Valul de caldura din Japonia s-a soldat cu cinci morti si peste 3.000 de spitalizari

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

caniculaCinci persoane au murit si peste 3.000 au fost spitalizate ca urmare a valului de caldura care a afectat Japonia in ultima saptamana, potrivit mass-media nipone citate de EFE transmite Agerpres.

Decesele s-au inregistrat in randul persoanelor varstnice care au avut de suferit in urma temperaturilor inalte inregistrate in arhipelag si care au depasit 39 de grade in prefecturile Gunma si Fukushima (centro) insotite de indici de umiditate de peste 63 la suta.

Aproximativ 3.200 de persoane au fost spitalizate in intreaga tara in ultimele opt zile cu simptome legate de expunerea la temperaturi ridicate, dintre care jumatate cu varste de 65 de ani, potrivit autoritatilor nipone citate de agentia Kyodo.

Dintre acestea, opt se afla in stare critica, relateaza televiziunea nationala NHK. Agentia japoneza de meteorologie (JMA) a recomandat cetatenilor din zonele cele mai afectate de caldura sa se hidrateze suficient si sa evite expunerea directa la soare.

Potrivit prognozei meteo, se asteapta ca valul de caldura sa diminueze si ca temperaturile sa scada la maximum 35 de grade in centrul tarii, in conditiile in care se preconizeaza ca intreg arhipelagul sa fie acoperit de norii adusi de taifunul Nangka.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2