Vant puternic in Baia Mare. Recomandarile CJSU Maramures

Vantul prezinta in municipiul Baia Mare intensificari temporare care ating 40-50 km/h.

Recomandarile CJSU Maramures: inchiderea ferestrelor de la locuinte si/sau de la alte categorii de constructii.

Populatia va evita trecerea prin apropierea imobilelor aflate in constructie, a copacilor, stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura care pot fi dislocate de rafalele de vant si care pot pune viata in pericol.

O atentie deosebita trebuie acordata si sarpantelor de pe blocurile de locuinte, care pot fi smulse de rafalele de vant puternic si pot pune in pericol viata persoanelor care trec sau se afla prin acele zone. Proprietarii de autovehicule sunt sfatuiti sa nu-si parcheze masinile sub copacii izolati sau in apropierea unor arbori care se pot fi prabusiti de rafalele de vant si produce daune acestora.

Aceeasi sugestie este de a nu lasa autoturismele nesupravegheate in apropierea stalpilor, panourilor publicitare, constructiilor cu elemente de arhitectura ce pot fi dislocate, precum si a imobilelor aflate in constructie sau care sunt dezafectate, a caror elemente de contructii se pot prabusi pe autovehicule. In cazul afectarii de vantul puternic al unor stalpi de la retele de iluminat public sau ruperii unor cabluri electrice, cetatenii sunt indemnati sa nu atinga acesti stalpi sau firele cazute la pamant.

Cetatenii sunt rugati sa anunte, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, aparitia unor probleme generate de intensificarile de vant. Turistii care se aventureaza pe trasee montane li se recomanda sa isi anunte prezenta in zona jandarmilor montani si salvamontistilor, pentru a nu fi pusi in situatia de a fi expusi unor pericole care sa le puna in primejdie viata.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu