Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut semnificativ în mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 674% luna trecută, la 156.737 vehicule, în urma redeschiderii showroom-urilor, după ce în mai 2020 s-au înmatriculat doar 20.247 vehicule, piaţa auto fiind afectată de restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (Covid-19), a anunţat Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters, informează AGERPRES.

În mai, Dacia a vândut 1.414 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere semnificativă faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat doar 269 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în mai se află Wolkswagen Golf, Vauxhall Corsa, Wolkswagen Polo, Mercedes-Benz A-Class şi Ford Puma.

În mai, cota de piaţă a vehiculelor electrice şi diesel s-a redus la 8,4% şi, respectiv, 9,9% (de la 12% şi, respectiv, 17% în mai 2020), în timp ce cota de piaţă a vehiculelor pe benzină a urcat la 6,8%, de la 3,8%.

„Creşterea încrederii oamenilor de afaceri a condus redresarea vânzărilor auto în mai, iar această tendinţă trebuie menţinută şi reflectată în cererea consumatorilor privaţi, deoarece economia nu va mai beneficia de măsurile de sprijin adoptate în timpul pandemiei”, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele cinci luni din 2021, vânzările de maşini noi în Regatul Unit au urcat cu 42,5%, la 723.845 vehicule.

În perioada ianuarie-mai 2021, Dacia a vândut 5.825 de vehicule pe piaţa britanică, în creştere cu 9,1% faţă de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 5.340 unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în primele cinci luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Ford Fiesta, Mercedes-Benz A-Class, Wolkswagen Golf şi Nissan Qashqai.

Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2