Vanzarile de automobile electrice au scazut in iulie pentru prima data, dupa ce China a redus subventiile

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile globale de automobile electrice au scazut pentru prima data in istorie in luna iulie a acestui an, dupa ce China a redus subventiile acordate pentru achizitionarea de automobile electrice, o dovada a influentei pe care o are sprijinul Guvernului asupra pietei automobilelor electrice, transmite Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui raport publicat marti de firma de consultanta Sanford C. Bernstein, un numar de aproximativ 128.000 de autoturisme electrice au fost vandute la nivel global in luna iulie 2019, in scadere cu 14%. Vanzarile de automobile electrice au scazut in China si America de Nord, dar au crescut in Europa.

Ritmul de crestere a vanzarilor de automobile electrice in China, cel mai mare producator si totodata cea mai mare piata pentru vehiculele electrice, incepe sa incetineasca, pe masura ce reducerea subventiilor guvernamentale, dar si incetinirea economica incep sa influenteze deciziile de achizitie ale consumatorilor. Guvernul de la Beijing a decis sa reduca subventiile pentru achizitionarea de noi automobile electrice incepand cu data de 26 iunie, in ideea de a-i incuraja pe constructori sa se concentreze pe inovatie.

Desi automobilele electrice nu reprezinta decat cateva procente din piata auto mondiala, constructorii auto mizeaza pe acest segment pentru cresterea lor in viitor.

In pofida scaderii inregistrate in luna iulie, pe primele sapte luni ale anului piata mondiala a automobilelor electrice a inregistrat o crestere de 35%, sustin analistii de la Bernstein, potrivit carora pe ansamblul anului 2019 vanzarile vor inregistra o crestere cuprinsa intre 23% si 48% pana la 2,4-2,9 milioane unitati.

“Asa cum era de asteptat, cresterea s-a oprit in luna iulie, pe fondul reducerii subventiilor. In pofida unor slabiciuni pe termen scurt asteptate pentru a doua jumatate a anului, continuam sa avem o viziune pozitiva cu privire la cererea pe termen lung de automobile electrice”, sustin analistii de la Bernstein.

In randul producatorilor, grupul american Tesla Inc. a fost lider in luna iulie, cu aproximativ 20.000 de automobile electrice vandute, urmat de BYD Co., o marca chineza de automobile electrice care este sprijinita de miliardarul american Warren Buffett.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *