Vanzarile de autoturisme Dacia in Europa au crescut cu aproape 24% in septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat in septembrie un avans de 23,8% in Europa (UE plus tarile EFTA), iar cota de piata a constructorului de automobile s-a majorat de la 2,3% la 2,4%, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate marti, informeaza AGERPRES.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat luna trecuta la 35.648 de unitati, in crestere fata de septembrie 2016 (33.824 vehicule). EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb) este alcatuita in prezent din patru state: Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat in septembrie cresteri ale vanzarilor de 0,4% si, respectiv, 70,1%. Grupurile germane Volkswagen si Daimler au inregistrat luna trecuta un declin al livrarilor de 1,1% si, respectiv, 1,2%, in timp ce vanzarile companiei americane Ford au scazut cu 13%.

In martie, PSA Peugeot Citroen a achizitionat Opel si brandul sau britanic Vauxhall iar de la 1 august 2017 inmatricularile Opel si Vauxhall sunt incluse in grupul PSA.

In primele noua luni din acest an, livrarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 29,5% in Europa, iar cota de piata a constructorului de automobile s-a majorat de la 2,8% la 3%. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat la 256.697 de unitati, in crestere fata de perioada similara din 2016 (322.937 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat un avans al vanzarilor de 6,7% si, respectiv, 15,5%, in timp ce compania americana Ford a inregistrat un declin de 0,6%, iar grupurile germane Volkswagen si Daimler au avut cresteri de 2,2% si, respectiv, 6,6%, in perioada ianuarie — septembrie 2017.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

                   

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole