Vanzarile de autoturisme Dacia in Europa au crescut cu aproape 22% in martie

Reclame home 1
Reclame home 1

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat in martie un avans de 21,6% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 2,7% in perioada similara din 2018, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Datele statistice sunt valabile pentru tarile Uniunii Europene si cele ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat luna trecuta la 59.475 de unitati, in crestere fata de martie 2018 (48.925 vehicule).

Grupul francez Renault a raportat in martie o crestere a vanzarilor de 2,1%, in timp ce restul marilor producatori auto au inregistrat scaderi, de la minus 15,5% la Ford si minus 14% la Daimler, la minus 1,7% la PSA Peugeot Citroen si minus 0,6% la grupul Volkswagen.

In primele trei luni din acest an, livrarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 12,6% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,5%, de la 3% in perioada similara din 2018. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat la 145.582 de unitati, in crestere fata de perioada ianuarie – martie 2018 (129.261 vehicule).

Grupul francez Renault a raportat in primele trei luni din acest an o crestere a vanzarilor de 0,6%, in timp ce restul marilor producatori auto au inregistrat scaderi, de la minus 10,3% la Ford si minus 5,5% la Daimler, la minus 2,4% la grupul Volkswagen si minus 1,2% la PSA Peugeot Citroen.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole