Vanzarile de autoturisme Dacia in Europa au crescut cu aproape 37%, in august

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat in august un avans de 36,5% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,8%, de la 3,6% in perioada similara din 2017, conform statisticilor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Datele sunt valabile pentru tarile Uniunii Europene si cele ale Asociatiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat luna trecuta la 44.009 unitati, in crestere fata de perioada similara din 2017 (32.231 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat in august cresteri ale vanzarilor de 56,4% si, respectiv, 17,1%. Vanzarile grupului german Volkswagen si ale companiei americane Ford au inregistrat luna trecuta un avans al livrarilor de 39,3%, si, respectiv, 16,6%, in timp ce Daimler a raportat un declin de 4,2%.

In mod obisnuit, august este luna cu cele mai scazute vanzari pe parcursul unui an, dar piata auto europeana a raportat un avans semnificativ, de 31,2%, la 1,13 milioane de vehicule. Cea mai probabila explicatie pentru aceasta crestere exceptionala o reprezinta introducerea noilor proceduri mai stricte de testare a poluarii (WLTP), care se aplica tuturor masinilor inmatriculate de la 1 septembrie. Prin urmare, unii producatori auto au oferit clientilor vehicule la preturi atractive inaintea datei de 1 septembrie. ca rezultat, in multe state europene au fost inregistrate cresteri de peste 10% ale vanzarilor, se arata in comunicatul ACEA.

Toti producatorii trebuie sa isi testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa, noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

In primele opt luni din acest an, livrarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 16,9% in Europa, iar cota de piata a producatorului de automobile a urcat la 3,4%, de la 3% in perioada similara din 2017. Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa s-au cifrat la 375.307 de unitati, in crestere fata de perioada ianuarie – august 2017 (321.056 vehicule).

Grupurile franceze Renault si PSA Peugeot Citroen au raportat o crestere a vanzarilor de 10,4% si, respectiv, 59,6%, in timp ce livrarile companiei americane Ford si ale grupului german Daimler au scazut cu 0,2% si, respectiv, 3,7%. Vanzarile Volkswagen, cel mai mare producator auto european, au urcat cu 12,3% in primele opt luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *